Nieuw pand voor Vertigo wordt echte eyecatcher

Hélène Nottebaert en haar man Philippe Janssens aan de winkel die tegen de vlakte gaat. © PPW
Redactie KW

Eind dit jaar wordt de huidige kledingzaak Vertigo op de hoek van de Stormestraat en de Meersstraat met de grond gelijk gemaakt. Op dezelfde locatie herrijst Vertigo zelf en nog een ander in te vullen handelspand. Er komen ook vijf appartementen. De heropening is voorzien voor begin 2022.

Vertigo Waregem zag het levenslicht in 1985. In 2015 namen Hélène Nottebaert en haar man Philippe Janssens de zaak over en lieten ze die uitgroeien tot een bekende en gevestigde waarde. In 2016 openden ze een tweede filiaal in Sint-Martens-Latem. In 2019 volgde een derde winkelpand in Brugge. De kledij wordt hoofdzakelijk aangekocht bij Italiaanse leveranciers. Vertigo heeft geen eigen productie, maar lanceerde met Figlio wel een eigen kwaliteitslabel.

Hélène Nottebaert (42) genoot een opleiding mode en creatie en is altijd actief geweest in de retail. Ze werkte voor Xandres en Hampton Bays en was jarenlang freelance styliste voor moderereportages en etalagiste voor verschillende kledingzaken.

“Corona nekt ons voor de tweede keer”, zucht Hélène. “Met de komst van Vertigo Outlet vonden onze klanten al de weg naar onze winkel aan de overkant in de Stormestraat 30. Dat pand bouwen we nu om tot tijdelijke Vertigo-winkel, zodat onze klanten ook tijdens de bouwwerken steeds bij ons terecht kunnen voor stijlvolle herenkledij met bijhorend advies. Als alles volgens plan verloopt, opent de tijdelijke winkel in februari 2021.”

Zo zal de nieuwbouw er uitzien.
Zo zal de nieuwbouw er uitzien.© gf

Vertigo heeft naast de drie fysieke winkels uiteraard ook een onlineshop. “Tijdens deze tweede lockdown zijn we van plan om de aanpak van onze retail naar de toekomst toe op punt te stellen. De uitverkoop vanaf november kent in de huidige situatie uiteraard een andere aanpak”, verduidelijkt Philippe. “Maar niet getreurd. Met de vermelding ‘UitverkoopWaregem’ bij het inloggen op de webshop krijgen de klanten ook online de 30 procent korting. We leveren alles veilig aan huis.”

(PPW)

Info: www.vertigomenswear.com, 056 60 89 79 en waregem@vertigomenswear.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier