https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuw Pakistaans-Indisch eethuis Dunya in Menen wacht einde van de lockdown niet af

Met een takeaway opent het Indisch-Pakistaans eethuis Dunya zijn deuren. Het team dat daarvoor instaat bestaat uit v.l.n.r.: Maryam Akhtar, Ismaël Akhtar, Shahnaz Akhtar en Nathalie Fréfille. © WO
Redactie KW

Op zondag 10 mei gaat er voor culinaire liefhebbers een nieuwe wereld open. Vanaf dan serveert eethuis Dunya snacks en gerechten uit de traditionele Pakistaans-Indische keuken. In afwachting van het einde van de horecalockdown werkt het eethuis voorlopig enkel op afhaling.

Het nieuwe Pakistaans-Indische eethuis Dunya is gevestigd in de Rijselstraat 48A, in het pand van het voormalige Café Glacé. Shahnaz Akhtar (36) runt de familiezaak samen met haar nichtje Maryam Akhtar (21), haar neefje Ismaël Akhtar (21) en haar schoonzus Nathalie Fréville (53).

In deze – voor horecazaken – gitzwarte periode een eethuis openen: het is erg opmerkelijk en het getuigt van heel veel moed. Maar Shahnaz relativeert die stelling onmiddellijk. “Coronacrisis of niet, een nieuwe zaak beginnen is altijd een grote gok. Zelf zijn we heel sociale mensen en onze eerste liefde ligt in het openhouden van een eethuis. Door de coronacrisis mogen we nu enkel werken met afhaling. Toch wilden we bewust het einde van de lockdown niet afwachten om onze zaak op te starten. Wanneer we later eindelijk klanten binnen in ons eethuis mogen verwelkomen, hopen we dat al heel wat mensen Dunya ontdekt zullen hebben.”

Mild pikant

Dunya betekent wereld. Het is meteen een uitnodiging om een stukje van onze multiculturele wereld te ontdekken. “Je kan hier kennis te maken met de Pakistaanse en Indische eetcultuur. Die is vrij pikant en erg kruidig. Om de smaakpapillen niet te veel op de proef te stellen, serveren we vooral mild pikante gerechten”, legt Shahnaz uit.

“We hebben diverse snacks zoals gevuld naanbrood, samosa’s, pakora’s of seekh kebabs. Onze specialiteit is Biryani, een kleurrijk rijstgerecht met kip en een pikant-zoete curry. Chicken handi is dan weer een kipgerecht met een kruidige curry van uien en tomaat. Ook voor vegetarische en vegan gerechten kan je hier terecht en veel van onze bereidingen kunnen gluten- of lactosevrij gebeuren.” Afhalen kan van 11 tot 13.30 uur en van 17.30 tot 20.30 uur, mits je een dag op voorhand online of telefonisch bestelt. Alle info op Facebook ‘Dunya – Pakistaans Indisch eethuis’.

(CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten