"Veertig procent van de tewerkstelling in de mechatronicasector bevindt zich in West-Vlaanderen", zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). "Als we hier in overleg met Voka een derde vestiging van Flanders Make opstarten, is dat uniek voor Europa."

Het onderzoekscentrum is goed nieuws voor de mechatronicasector en machinebouw in West-Vlaanderen. Ook voor Televic in Kachtem, waar de Vlaams minister-president het nieuws bekendmaakte. "Ons bedrijf heeft 4 afdelingen: Televic Rail, Healthcare, Conférence en Education", zegt CEO Lieven Danneels, die ook voorzitter is van Voka West-Vlaanderen. "Onder andere in onze afdeling Train hebben we met mechatronica te maken. We produceren sensoren die onderaan de treinstellen aangebracht worden, detecteren als er iets fout loopt en dat signaleren dat aan de treinbestuurder."

Derde onderzoekscentrum

"De digitalisering trekt zich door in de industrie", zegt Geert Bourgeois. "De Vlaamse regering zet al lang volop in op onderzoek. In 2015 bedroeg de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteit in Vlaanderen 2,69 procent van het bruto nationaal product, ver boven het Europees gemiddelde van 1,95 procent. Over een aantal jaar moet dat 3 procent zijn. Na overleg met Voka West-Vlaanderen maakt Vlaams minister Muyters 15 miljoen euro vrij in 2018 om een derde onderzoekscentrum van Flanders Make in West-Vlaanderen op te starten. Niet alleen voor de grote bedrijven, maar ook voor de kmo's."

Flanders Make is één van de 4 grote strategische onderzoekcentra van Vlaanderen, naast Imec-IMinds, VIB en Vito. Het heeft sinds drie jaar twee vestigingen in Leuven en Lommel, nu komt er een derde bij in onze provincie. "Waar dat centrum komt, weten we nog niet. Die zoektocht naar een geschikte locatie is nu het werk van Flanders Make", besluit de Vlaams minister-president.

(IB)

"Veertig procent van de tewerkstelling in de mechatronicasector bevindt zich in West-Vlaanderen", zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). "Als we hier in overleg met Voka een derde vestiging van Flanders Make opstarten, is dat uniek voor Europa."Het onderzoekscentrum is goed nieuws voor de mechatronicasector en machinebouw in West-Vlaanderen. Ook voor Televic in Kachtem, waar de Vlaams minister-president het nieuws bekendmaakte. "Ons bedrijf heeft 4 afdelingen: Televic Rail, Healthcare, Conférence en Education", zegt CEO Lieven Danneels, die ook voorzitter is van Voka West-Vlaanderen. "Onder andere in onze afdeling Train hebben we met mechatronica te maken. We produceren sensoren die onderaan de treinstellen aangebracht worden, detecteren als er iets fout loopt en dat signaleren dat aan de treinbestuurder.""De digitalisering trekt zich door in de industrie", zegt Geert Bourgeois. "De Vlaamse regering zet al lang volop in op onderzoek. In 2015 bedroeg de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteit in Vlaanderen 2,69 procent van het bruto nationaal product, ver boven het Europees gemiddelde van 1,95 procent. Over een aantal jaar moet dat 3 procent zijn. Na overleg met Voka West-Vlaanderen maakt Vlaams minister Muyters 15 miljoen euro vrij in 2018 om een derde onderzoekscentrum van Flanders Make in West-Vlaanderen op te starten. Niet alleen voor de grote bedrijven, maar ook voor de kmo's."Flanders Make is één van de 4 grote strategische onderzoekcentra van Vlaanderen, naast Imec-IMinds, VIB en Vito. Het heeft sinds drie jaar twee vestigingen in Leuven en Lommel, nu komt er een derde bij in onze provincie. "Waar dat centrum komt, weten we nog niet. Die zoektocht naar een geschikte locatie is nu het werk van Flanders Make", besluit de Vlaams minister-president.(IB)