Nieuw Gemeentehuis in Kachtem straks geen café meer

© MI
Redactie KW

Tot 10 november vinden nog zes ‘overgangsavonden’ en één afscheidsfeestje plaats en dan is het voorgoed gedaan met de caféfunctie van ‘t Nieuw Gemeentehuis alias ‘t Hoornaerts op het Dorpsplein van Kachtem. “In het voorjaar openen we een nieuw concept”, zeggen de broers Bart (29) en Stijn Hoornaert (34) die de fakkel overnemen van vader Luc (61).

Kachtem dorp zal het enkele maanden zonder ‘t Nieuw Gemeentehuis moeten stellen en in de toekomst zelfs zonder puur café. De eeuwenoude zaak op het Dorpsplein die al vijf generaties lang door de familie Hoornaert gerund wordt, sluit vanaf 11 november de deuren om dan in het voorjaar volgens een nieuw concept te openen.

“Maar dat gebeurt niet zonder eerst duchtig afscheid te nemen”, zegt Bart Hoornaert. “Zes avonden lang serveren we gerechten die ons vader hier als dagschotel bereidde, weliswaar wat herwerkt. Van 29 september tot 3 november zal je elke zondagavond van iets anders kunnen genieten: hutsepot, vogelnestjes, blanquette… We willen de sfeer van weleer oproepen en de mensen een aangename avond bezorgen.”

De avonden krijgen de naam ‘n Overgang mee. Want dat wordt het ook. Na 11 november is het onherroepelijk gedaan met de huidige formule van puur een café. De nieuwe generatie die er zit aan te komen – broers Bart en Stijn nemen het over van hun vader – zal een nieuwe wind laten waaien door de gelagzaal. “De feestzaal achteraan werd al compleet gerenoveerd, straks komt ook de keuken aan bod en aansluitend zullen we ook het café aanpakken“, klinkt het.

Bedoeling is tegen april terug te openen met een soort eetcafé. Een gewoon café is volgens de familie Hoornaert niet meer rendabel, daar is iedereen het over eens. “Wat het concept precies wordt, laten we nog even in het midden, maar we denken aan werken met een kleine kaart en ook seizoensgebonden gerechtjes. Pas op, we willen zeker de mensen niet wegjagen. Wie hier gewoon iets wil komen drinken blijft ook in de toekomst nog welkom en ook naar de verenigingen toe zullen we onze sociale rol blijven vervullen. Zij behouden hier hun plaats. Voor hen zullen we straks zelfs een vergaderlokaal ter beschikking hebben. Uiteindelijk zal als je alles optelt het hier meer worden dan wat het was.”

De eetavonden vinden plaats op 29 september, 6, 13, 20 en 27 oktober en 3 november. Op 10 november vindt het eigenlijke afscheidsfeest plaats. Reserveren is aangeraden en kan op 051 30 17 45.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier