Nieuw bedrijvenpark op oude Barco-site in Kuurne

Redactie KW

In 2013 besloot Barco om haar productieactiviteit van Kuurne naar haar gloednieuwe complex in het Kennedypark over te brengen. De vrees dat Kuurne werd opgezadeld met een gigantische leegstaande site was reëel, maar Futurn bracht een dubbele oplossing.

8 hectare, de afmetingen van de oorspronkelijke Barco-site zijn allerminst van de poes. Met een terrein dat zowel Kuurne als Kortrijk omschrijft, werd in beide steden de situatie op de voet gevolgd. “We moesten koste wat kost vermijden dat we met een zwarte kankervlek werden opgezadeld” aldus de Kortrijkse burgemeester Van Quickenborne. “We waren dan ook verheugd dat Futurn de taak op zich nam de volledige site onder handen te nemen en die te gaan herontwikkelen als ecologisch businesspark“.

De ambitie van Frederik Baert, managing partner nabij Futurn, was torenhoog en die ambitie schijnt probleemloos te worden vervuld. “We kochten de Barco-site op met het idee de volledige plaats aan een grondige makeover te ontwikkelen. State-of-the-art gebouwen die voldoen aan de strengste normen, de verkeerslast tot een minimum gaan herleiden en zorgen voor een snelle bezetting van alle te ontwikkelen units”.

Nieuw bedrijvenpark op oude Barco-site in Kuurne

Ambitieus maar realistisch zo blijkt. “We namen het project in handen in 2013 en begonnen meteen met de administratieve en juridische aspecten” vervolgt Frederik. “Zowel Kortrijk als Kuurne verleenden ons hun medewerking om de papierwinkel zo vlot mogelijk te laten verlopen. Onze medewerkers konden zich dan ook focaliseren op het invullen van de beschikbare plaats. Onze aanpak loont want, hoewel de finale oplevering van de site is voorzien voor medio 2020, is het complete gebied zowat uitverkocht. Er is nog 1 unit beschikbaar maar die zal ook weldra een nieuwe eigenaar kennen”.

Barco vertrekt uit Kuurne, maar merkte al snel dat hun wortels zo snel niet konden worden doorgesneden. “Barco had niet alleen nood aan een flexibele opslag die hen kon depanneren tijdens de verhuis van de activiteiten. Al snel bleek dat hun test-installatie in Kuurne een cruciale rol speelde in hun verhaal” sluit Frederik af. “Mede dankzij onze expertise konden we snel een efficiënte en vooral ecologische oplossing aanbieden”.

https://www.youtube.com/watch?v=B1572sSauMU

(CLEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier