Niels Pierpont (28) neemt danscafé De Vage Belofte over

© (Foto TP)
Redactie KW

Niels Pierpont (28) uit Menen is een bekende naam in het Ieperse uitgaansleven. Hij is er actief als dj en organisator van fuiven, festivals en evenementen. Al meer dan 7 jaar organiseert hij met Nikias Priem elk jaar het Ieperse Schlagerfestival en de Babafest-fuiven.

Ondertussen richtte hij met drie vrienden het Ieperse Highlight Festival op, dat afgelopen zomer 4.500 bezoekers had. Nu maakt Niels bekend dat hij De Vage Belofte overneemt, een van de bekendste zaken in het Ieperse uitgaansleven. “Dit is een droom, die in vervulling gaat“, vertelt hij. “Met deze overname wil ik de Ieperse uitgaansbuurt een extra stimulans geven.”

De Vage Belofte ligt aan de Vismarkt in het centrum van Ieper. De voormalige gerant Steve Boussemaere (45) kondigde enkele maanden geleden aan dat De Vage Belofte “in z’n huidige vorm” zou sluiten vanaf 31 oktober. Er waren twee mogelijkheden: “De kandidaat wordt alleen zaakvoerder of met mij als stille vennoot.” Het is de eerste optie geworden. Vanaf wanneer de zaak opnieuw de deuren opent, is nog niet duidelijk. “Het wordt een ander concept, meer nieuws volgt later”, zegt Niels.

De twintiger krijgt het steeds drukker, want naast de overname van De Vage Belofte organiseert hij een nieuw ‘indoor’ Highlight Festival op 21 maart 2020. “We doen het op vraag van de fans, die niet kunnen wachten tot het einde van de zomer. Het wordt een ferme klank- en lichtshow met een festivalgevoel in beide zalen van de Ieperse fuifzaal Fenix. In de zomer gaan we naar een derde ‘outdoor’ editie, die wordt uitgebreid van 3 naar 4 podia.”

Zóveel evenementen, en toch gaat Niels nog altijd gaan werken. “Ik ben werfleider in de bouwsector. Mijn activiteiten in het uitgaansleven blijven een hobby, ook de overname van De Vage Belofte. Dit is mijn uitlaatklep.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier