Neuzenverkoper Carl Demeestere legt ‘neuzenboeken’ neer maar ziet toekomst aan de kust

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Het zit de Gentse neuzenverkoper Carl Demeestere niet mee dit jaar… Vol enthousiasme begon hij dit jaar aan een nieuw avontuur in Sint- Idesbald, maar al bij de start stak de coronaduivel stokken in de wielen. Met vertraging opende hij Brasserie See&Sea op 8 juni en daar had en heeft hij nog altijd meer ambitieuze plannen. Van zijn neuzenkarretje in Gent heeft hij noodgedwongen afscheid genomen. De toeristen bleven de voorbije maanden massaal weg, en die zorgden net voor de grootste omzet.

“Het is met pijn in het hart dat ik zelf heb beslist om de boeken neer te leggen”, vertelt Carl, die een uitgeweken Bellegemnaar (Kortrijk) is. De zonen van Carl wonen nog in Waregem. “Mijn cuberdons zijn mijn leven, maar in Gent was de limiet bereikt! Zowat 90 % van mijn omzet haalde ik uit de verkoop aan toeristen. Maar zoals elke kunststad ging ook Gent zwaar gebukt onder de coronacrisis. Ik ben zeker niet de enige die in deze situatie ben verzeild geraakt. Ondernemers van diverse pluimage smijten nu de handdoek in de ring. Dit is een zware tegenslag, maar het inspireert me tot nieuwe ideeën. Ik heb uit de coronacrisis lessen getrokken. Ik zit nu al te broeden op een nieuw neuzenconcept, ‘Cuberdons 2.0.’. Ik zal mijn neuzenkarretje meer armslag moeten geven en er een goed gestoffeerd belevingsverhaal rond brengen. Ik denk onder meer aan een museum, een cafeetje met neuzenproducten, ik wil inspelen op de klimaatverandering en de hitte die een impact heeft op het (neuzen)consumptiegedrag…”

Intussen blijft de brasserie See&Sea op de Zeedijk in Sint-Idesbald wel open. Want daar ziet neuzenverkoper Carl de toekomst positief in. Hij is allesbehalve een kniezer of een doemdenker. “Toen ik eerder dit jaar dit pand ontdekte met het sublieme uitzicht op zee, was ik op slag verliefd”, verklapt Carl. “Ik heb als ‘Coxydien’ van hotelschool Ter Duinen ook een band met de streek. Door de coronasituatie hebben we ook hier de planning moeten aanpassen, maar toch blikken we niet ontevreden terug op het zomerseizoen. De kust, en vooral de Westkust, heeft enorme troeven en biedt precies wat de mensen in coronatijden nodig hebben: gezonde zeelucht, zee, strand, duinen, mooie stukken natuur, fiets- en wandelroutes om tot rust te komen, te onthaasten en te ontspannen. Daar zouden onze beleidsmakers moeten op inspelen en bijvoorbeeld het seizoen verlengen. Ze moeten alles op alles zetten om deze kustregio optimaal te ontwikkelen zodat iedereen er aan zijn trekken komt. Wij zijn de brasserie gestart met plannen om de donkere najaars- en winterdagen kleur te geven met workshops, kunstprojecten, feesten op verplaatsing te organiseren of de zaal ter beschikking te stellen van onze klanten. Helaas biedt deze periode weinig zekerheid en kunnen we momenteel weinig concreet realiseren. Volgend jaar plannen we hier wel aanpassingen en verbouwingen en zullen we met onze partners een andere structuur uitwerken. In elk geval, wees er maar zeker van: ‘we’ll meet again’. Corona gaat voorbij, maar onze neuzen blijven!”

Brasserie See&Sea op de Zeedijk 106 is voorlopig open op zaterdag en zondag van 10 tot 19 uur en vanaf 1 december elke dag, afhankelijk van de coronamaatregelen.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier