Nathalie Sintobin uit Ardooie genomineerd voor prijs voor de onderneemster van het jaar

Redactie KW

De Womed-award wordt uitgereikt door Markant vzw en Unizo.

“Vlaanderen heeft heel wat straffe onderneemsters die niet altijd in de spotlight treden. Met de uitreiking van de Womed Award, die dit keer bewust op Internationale Vrouwendag valt, willen we deze vrouwen in de kijker zetten en hen zo andere vrouwen laten inspireren. Er is nood aan dergelijke sterke rolmodellen. Dat deze er absoluut zijn, bleek uit de maar liefst 37 kandidaturen die we ontvingen.” aldus Lieve Droogmans, algemeen voorzitter van Markant vzw.

De genomineerden voor dit jaar zijn Annick Brems en Micheline Van de Voorde uit Antwerpen en Nathalie Sintobin uit Ardooie. Nathalie Sintobin (42) komt uit een gezin van marktkramers van groenten en fruit. Van kleinsaf ging ze haar ouders helpen op de markt en leerde zo de knepen van het vak. Ze begon eerst een kleinschalige winkel in Roeselare met fruit en delicatessen. Toen haar broer na een verblijf in de VS opnieuw naar België kwam, besloten ze samen een zaak uit te bouwen: Frucon². Frucon² biedt alle diensten aan die bij de online verkoop van een product van merken en producenten komen kijken. Nathalie en haar broer ontwerpen en beheren de e-commerce webshop van hun klanten en verzorgen de internationale distributie van de bestellingen. Op 13 jaar tijd hebben ze 35 online winkels geopend, zowel voor klanten als voor eigen rekening . Frucon² heeft 32 werknemers in dienst verspreid over België en de Verenigde Staten

Het grote publiek kan vanaf 19 januari tot en met 3 februari op zijn favoriete kandidate stemmen via www.womedaward.be. De eigenlijke prijsuitreiking vindt plaats op 8 maart in Brussel, waar de winnares haar prijs overhandigd krijgt door Minister Muyters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier