Nancy Seynhaeve gaat met trimmobiel de baan op

In hondenclub De Eendracht in Menen stelt Nancy Seynhaeve dit weekend haar trimsalon aan huis voor. © WO
Redactie KW

Op 6 april huldigt Nancy Seynhaeve uit Geluwe officieel haar trimmobiel voor honden in met een receptie op het terrein van de hondenclub Eendracht Menen. De trimster aan huis ziet een kinderdroom werkelijkheid worden.

“Ik ben altijd al dol geweest op honden”, vertelt Nancy Seynhaeve (52), trots baasje van de langharige Mechelse herder Mikka. “Al van mijn zeven jaar droomde ik ervan om ‘hondencoiffeuse’ te worden. Mijn ouders waren echte hondenliefhebbers en ik ging met hen mee naar de hondenclub. Thuis hadden we een bouvier en tijdens de bezoekjes aan het trimsalon kreeg ik mijn eerste lessen.”

Nancy werkte altijd in de fabriek maar met ouder worden begon het ploegenwerk zwaar te wegen. “En dus was het nu of nooit om mijn droom waar te maken”, vertelt ze. Ze volgde een opleiding hondentoilettage in Syntra Veurne en liep anderhalf jaar twee dagen per week stage. “Zo leerde ik zoveel mogelijk rassen kennen. Want elk hondenras en ieder vachttype vraagt een andere aanpak”, weet ze.

Sinds 1 april gaat Nancy fulltime de baan op met haar mobiele trimsalon. Ze komt aan huis in straal van 20 km rond Geluwe. “Wassen, blazen, scheren, plukken, nagels knippen… Alles gebeurt in de trimmobiel. De bestelwagen is uitgerust met een bad, warmwaterboiler en een trimtafel. De ideale oplossing voor hondenbaasjes die niet over vervoer beschikken of die weinig tijd hebben. Bovendien blijven honden, die gevoelig zijn voor wagenziekte, op deze manier gespaard van een vermoeiende en stresserende autorit.” (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier