Nagelnieuwe Aldi opent woensdag langs de Ringlaan

© Aldi
Olaf Verhaeghe

Woensdag opent de nieuwe Aldi-winkel langs de Ringlaan in Kuurne. De nieuwe winkel vervangt het oude filiaal op Ter Ferrants. Aldi legt de nadruk meer op verse producten zoals brood, groenten en fruit. De typische formule met lage prijzen blijft behouden.

Vanaf woensdagochtend 9 oktober, om 8.30 uur stipt, kunnen de klanten van Aldi terecht in een gloednieuwe winkel aan de Ringlaan 18. Het filiaal aan Ter Ferrants sloot afgelopen weekend de deuren en wordt vervangen door een modern exemplaar iets verderop. Het huidige personeel verhuist mee naar de nieuwe vestiging die maar liefst 1.400 vierkante meter verkoopruimte biedt. Op het dak van de nieuwe winkel komen zo’n 520 zonnepanelen op het dak van de winkel. Daarnaast is er met de installatie van een warterecuperatiesysteem en volledig ledverlichtingssysteem veel aandacht voor het duurzame aspect.

Met deze nieuwe winkel wil ALDI in de eerste plaats het winkelcomfort en het winkelplezier van de klanten verhogen. De extra ruimte uit zich bijvoorbeeld in bredere wandelgangen, waardoor de klanten zich vlot en gemakkelijk naar hun favoriete producten kunnen begeven. Patrick Decock, managing director van de regionale Aldi-hoofdzetele stelt dat de klanten vooraf bevraagd werden. “Om tot het nieuwe winkelconcept te komen, hebben we gevraagd hoe hun ideale Aldi er in de toekomst moet uizien”, zegt hij. “Op basis van die antwoorden werd de winkelinrichting herdacht.”

De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op vers. Klanten zullen niet naast het groeiend en kwalitatief hoogstaand aanbod vers fruit en verse groenten kunnen kijken. In de nieuwe winkel pakt Aldi uit met een versafdeling. Ook het assortiment verse broodjes, gebak en verse koeken, die meerdere malen per dag worden gebakken, is fors uitgebreid. In de nieuwe winkel wordt een halfopen bakkerij voorzien.

Kortrijkse vestiging sluit in november

De vestiging van Aldi in de Gentsesteenweg in Kortrijk sluit dan weer halfweg november. Een gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden op de site ligt aan de basis van die beslissing. Wie in de Kortrijkse winkel aan de slag, zal in andere vestigingen kunnen werken. Vanaf woensdag 9 tot en met dinsdag 15 oktober is het filiaal tijdelijk dicht om de stockverkoop voor te bereiden. Die verkoop loopt dan tot en met dinsdag 12 november. Op donderdag 14 november gaat de Aldi aan de Gentsesteenweg definitief dicht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.