Nagelatelier ‘Studio Belle Mani’ bestaat 10 jaar

Nathalie Jacobs hoopt na alle corona-ellende het tienjarig jubileul van haar nagelstudio alsnog te vieren.© Matthew Pyck
Nathalie Jacobs hoopt na alle corona-ellende het tienjarig jubileul van haar nagelstudio alsnog te vieren.© Matthew Pyck
Redactie KW

Nagelatelier ‘Studio Belle Mani’ bestaat dit jaar 10 jaar. Uitbaatster Nathalie Jacobs (46) hoopt het jubileum ondanks alle corona-ellende toch nog te vieren dit jaar. “Ik zit met het idee om een wedstrijdje te organiseren waarbij de winnaar een hygiënepakket wint.”

“Met de steun van mijn ouders volgde ik een opleiding bij Pronails, een producent van nagelproducten. Toen wist ik nog niet zeker of ik de job graag ging doen, maar al snel bleek dat het een schot in de roos was. Voor ik als nagelstyliste begon, wilde ik eerst zeker zijn van mijn deeltijdse job in de bibliotheek van Jabbeke. Daarmee kon ik al zeker mijn kosten betalen en toen ik die job had, heb ik mijn zaak opgestart”, antwoordt Nathalie op de vraag hoe het begon

Elke hand uniek

Nathalie kan zich in haar atelier volledig uitleven, in het bijzonder op creatief vlak. “Ik teken enorm graag en sta er dan ook op om alle figuren zelf te tekenen. Werken met ‘plakkers’ doe ik zelden. Ik ben ook wel een perfectioniste. Hoe kleiner de tekening, hoe groter de uitdaging en net dat vind ik zo leuk.”

“Ook het sociale aspect van de job spreekt me enorm aan. Ik heb superklanten waarmee ik in de loop der jaren een band mee heb opgebouwd. Bij nieuwe klanten probeer ik wat extra tijd in te plannen om hun handen te leren kennen en de structuur van de nagels. Elke hand is namelijk uniek.”

Financiële malaise

Veel bedrijven in de beautysector moesten hun zaak door corona sluiten en liepen heel wat inkomsten mis. Nathalie vormt daar geen uitzondering op. “ Het afgelopen jaar was op inkomstenvlak een ramp. Als zelfstandige in bijberoep heb ik geen recht heb op dezelfde steunmaatregelen als volledig zelfstandigen. Ik mag sociale bijdragen betalen, maar krijg daar bijna niks voor terug.”

“De reden is dat mijn winst de afgelopen drie jaar niet hoog genoeg was, maar de ironie is dat ik door mijn sociale bijdragen meestal niet genoeg winst kon maken. Eigenlijk zouden ze elke onderneming individueel moeten behandelen, kijken of het risico op besmettingen groot is en op basis daarvan bepalen of die zaak recht heeft op steunmaatregelen. Al begrijp ik dat zoiets moeilijk is.”

Feestelijk einde

Ondanks de malaise van het afgelopen jaar hoopt Nathalie het jaar nog positief af te sluiten “Ik speel met het idee om een wedstrijdje te organiseren waarbij de winnaar een hygiënepakketje wint. Het exacte concept moet ik wel nog uitwerken, maar ik ga toch nog proberen om er nog iets feestelijks van te maken. Uiteindelijk ben ik toch trots op wat ik bereikt heb”, besluit Nathalie. (Matthew Pyck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier