https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nadeija Berquet stopt na 20 jaar met haar bakkerij op het Stationsplein

Nadeija Berquet: “Ik kijk met voldoening terug op de voorbije 20 jaar en begin straks met volle goesting aan mijn nieuwe job.”©Anne Bovyn AB
Nadeija Berquet: “Ik kijk met voldoening terug op de voorbije 20 jaar en begin straks met volle goesting aan mijn nieuwe job.”©Anne Bovyn AB
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Nadeija Berquet (54) heeft op zondag 28 maart definitief de deur gesloten van de koude bakkerij die ze twintig jaar lang op het Stationsplein heeft uitgebaat. “Het was emotioneel om mijn klanten voor de laatste keer te ontvangen, maar ik heb het mooi kunnen afsluiten.” Nadeija heeft nu een nieuwe uitdaging in het vooruitzicht.

Twintig jaar lang was bakkerij Triporteurtje een vaste waarde in Leisele. Men kon er terecht voor brood, koffiekoeken, patisserie en een klein assortiment aan zuivel.

“Op twintig jaar tijd heb ik uiteraard een evolutie gezien”, vertelt Nadeija. “De laatste jaren bijvoorbeeld werkte ik uitsluitend op bestelling. Want je wil toch zo weinig mogelijk verlies! Supermarkt De Spar in Leisele verkoopt immers ook brood en Hondschoote heeft een Aldi en Carrefour die ook brood verkopen. En ik heb vier bakkers gehad: Stephan Destrooper die vanuit Beveren naar Sint-Idesbald verhuisde, bakkerij Op Den Dijk in Adinkerke, Alveringemnaar Yvan Decreton en als laatste bakkerij Ryckeboer uit Veurne. Ik heb dit twintig jaar met hart en ziel gedaan, heb het nooit ontzien om vroeg op te staan. Dat bewijst ook het feit dat ik drie maanden lang in een leegstand pand wat verderop telkens een halve dag in de kou ben gaan zitten toen de baan hier open lag door de werken, om toch maar mijn klanten verder van dienst te zijn. De zondag is voor mij altijd de topdag van de week geweest. Maar het contact met de mensen, dat is waarvoor ik het deed. Want zeker voor de vaste klanten ben je vaak ook een luisterend oor.”

Loondienst

“Ik ben daar vrij open over”, antwoordt Nadeija wanneer we polsen naar de reden waarom ze stopt. “Twintig jaar is mooi geweest. En ik kies er bewust voor om met het oog op mijn pensioen nog een tijdje in loondienst te werken. Ondertussen heb ik al een nieuwe job. Vanaf het ogenblik dat de horeca opnieuw open mag, ga ik aan de slag bij Petra en Stefaan die in de Beverenstraat B&B Leonie en feestzaal Leon Events uitbaten. Een nieuwe uitdaging op een prachtige locatie. Woensdag wordt mijn vrije dag. Ik hou die vrij om mijn kleindochters Alice en Anna op te vangen. Ook dat is iets om naar uit te kijken! De winkel wordt omgebouwd tot speelruimte voor hen. Kijk, de voorbije maanden waren een emotionele periode en 28 maart was een lastige dag voor mij. Het feit dat ik heel wat lieve kaartjes, mooie berichtjes en zelfs bloemen kreeg van klanten, maakt dat ik het mooi heb kunnen afsluiten. Ik voel me graag gezien en mensen begrijpen mijn keuze. Dat heeft me echt wel deugd gedaan.”

“Waar ik voortaan mijn dagelijks brood haal? Bij de bakker die het laatst aan ons heeft geleverd: Bachten de Kupe uit Veurne is dat”, glimlacht Nadeija.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.