Na partnerschap neemt LVD uit Gullegem Italiaans bedrijf volledig over

Olaf Verhaeghe

LVD Company, de Gullegemse producent van plaatbewerkingsmachines, lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen, kondigde donderdag de overname van Compac S.r.l. uit het Italiaanse Urbino over. LVD werkte al sinds 2016 samen met het Italiaans bedrijf.

Compac is een leverancier van industriële automatiseringsoplossingen en was al langer een partner van het Gullegemse bedrijf. LVD werkte vooral met de Italianen samen voor tal van lasersnij-installaties. Met de overname breidt LVD nu zijn automatiseringsaanbod verder uit.

Het Italiaanse Compac is een 30 jaar oud familiebedrijf dat de voorbije decennia groeide. Men is er gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de integratie van hoogtechnologische automatische magazijnsystemen, invoer- en uitgiftesystemen en laad- en losapparatuur. LVD zal de activiteiten geleidelijk aan toevoegen onder de eigen naam aan het automatiseringsaanbod van ponsmachines, fiberlaser- en buislasersnijmachines. Het merk Compac blijft wel bestaan en de producten worden verder vervaardigd in de productiesite in Italië.

“Sterke toekomst”

“Compac heeft al heel wat geavanceerde automatiseringsoplossingen geleverd en bewezen over zin voor innovatie en een sterke engineeringmentaliteit te beschikken”, legt Carl Dewulf, LVD President en Managing Director uit. “Met deze overname willen we een sterke toekomst voor onze automatiseringslijn veiligstellen en onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie bieden.”

Eerder dit jaar werd LVD door Deloitte Private en de KU Leuven uitgeroepen tot een van de Best Managed Companies van België. Die toewijzing erkent particuliere en gecontroleerde Belgische bedrijven die de hoogste normen inzake bedrijfsprestaties stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier