Na overlijden van uitbater Geert Dujardin wordt zaterdag 20 februari inboedel Epsom verkocht

Marleen Deruyter en Céline Dujardin voor restaurant Epsom dat jarenlang een horecatrekpleister was dankzij wijlen Geert Dujardin.© Stefaan Beel
Marleen Deruyter en Céline Dujardin voor restaurant Epsom dat jarenlang een horecatrekpleister was dankzij wijlen Geert Dujardin.© Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

In november vorig jaar overleed Geert Dujardin (59) die dertig jaar lang zijn schouders onder restaurant Epsom had gezet. Echtgenote Marleen Deruyter, die in 2015 met Geert trouwde, en dochter Céline Dujardin gaan de zaak niet verder zetten. Zaterdag wordt de inboedel te koop aangeboden.

In januari 1990 opende Geert Dujardin restaurant Epsom langs de Bruggesteenweg in Gits, vlakbij het Mammoetcenter. Geert was ook een van de medestichters van Gastro RSL (vroegere Gastronomie in de Rodenbachstreek) en was een gewaardeerd chef. Ook als mens laat hij een grote leegte na.

Uiteraard in eerste instantie bij de familie. Echtgenote Marleen en dochter Céline Dujardin, die bijna net even oud is als het restaurant, besloten nu de inboedel te verkopen. “Ik ben hier opgegroeid”, vertelt Céline, die nu in Zwitserland woont en een week terug in België is.

Van bestekken tot een koelcel

De activiteiten van het restaurant worden niet meer heropgestart dus is een verkoop aan de orde. “Dat gebeurt komende zaterdag 20 februari. Vanaf 9 tot 16 uur kun je een kijkje komen nemen naar de goederen. Alles wordt er aan lage prijzen verkocht, betaling moet cash gebeuren. De verkoop gebeurt meestal in loten: bestekken, borden, kopjes, potten,… Maar ook champagne-emmers, een koffiemachine, een rookafzuiginstallatie, een koelcel… Alles is te koop, tot de decoratie toe.”

De familie wenst dit uiteraard op een coronaveilige manier te laten verlopen. “Er mogen maximaal vijf personen tegelijk binnen, er zal ontsmettingsgel zijn, iedereen moet een mondmasker dragen en de nodige afstand houden. De ingang bevindt zich vooraan, via de achterkant kun je de zaak verlaten.”

Restaurant Epsom, Bruggesteenweg 313 Gits, verkoop van 9 tot 16 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.