Na jaren zonder, nu opnieuw dividend bij Picanol

Redactie KW

Weefgetouwenproducent Picanol Group uit Ieper wil een dividend uitkeren van 0,1 euro bruto per aandeel. Het is van 2008 (voor boekjaar 2007) geleden, dat het bedrijf nog eens de aandeelhouders beloonde. Dat meldde het bedrijf woensdag met de publicatie van de jaarcijfers.

De omzet daalde vorig jaar met een kwart tot 418,2 miljoen euro. Picanol wijst erop dat 2013 een absoluut recordjaar was en dat er een daling was in de wereldwijde markt voor weefmachines. In het vierde kwartaal van 2014 steeg de vraag naar weefmachines bij Picanol wel opnieuw.

De nettowinst van de groep groep daalde met zowat 28 procent naar 52,4 miljoen euro. Tessenderlo droeg 11,7 miljoen euro winst bij. Picanol Group is de grootste aandeelhouder van het chemiedrijf, dat woensdag zelf opnieuw winst kon voorschotelen aan de beleggers. CEO Luc Tack van Picanol is ook co-CEO bij Tessenderlo.

Voor de eerste jaarhelft van 2015 verwacht Picanol Group een omzetstijging, om te “landen tussen de omzet van de eerste jaarhelft van 2013 en die van 2014”. Het bedrijf verwacht echter dat de wereldmarkt voor weefmachines in 2015 ongeveer op hetzelfde niveau zal blijven als in 2014: het orderboek voor de eerste jaarhelft is goed gevuld, maar de tweede halfjaar is “voorlopig minder duidelijk”. Het bedrijf wijst erop dat het actief is in de textielmarkt, een cyclische sector.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.