Na corona vormen werken hindernis voor kapsalon Cizoo in Oostrozebeke

(foto CLY)
(foto CLY)
Redactie KW

Het zal je maar overkomen: als kleine zelfstandige je zaak maandenlang moeten sluiten wegens de coronamaatregelen en als de zaak dan plots weer open mag, onbereikbaar zijn door wegwerkzaamheden. Dat overkwam kapster Barbara. Een vriendin biedt nu een uitweg.

Gemengde gevoelens bij kapster Barbara van Cizoo uit de Wielsbekestraat. Toen ze na maandenlange sluiting te horen kreeg dat de kapsters weer aan het werk mochten, is haar zaak plots onbereikbaar voor de klanten wegens de ingrijpende wegwerkzaamheden in dat deel van de Wielsbekestraat. Gelukkig kwam vriendin Nathalie met een oplossing op de proppen.

Niet bereikbaar

Hoewel de gemeente er alles aan doet om de hinder te beperken en de meeste zaken bereikbaar te houden, lukt dat in bepaalde gevallen gewoonweg niet. Parkeren in de nabije omgeving is voorlopig al uitgesloten maar soms zijn bepaalde handelszaken zelfs te voet niet bereikbaar. Dit is volgens kapster Barbara van het kapperssalon Cizoo bij haar het geval.

“Sinds 2013 baat ik dit salon uit in de Wielsbekestraat 9. Na de coronamaatregelen zorgen nu de werken ervoor dat ik hier niet open kan”, legt Barbara uit. “Ik was wel verplicht om op zoek te gaan naar een voorlopige oplossing en die heb ik intussen gevonden dank zij het aanbod van vriendin Nathalie, de uitbaatster van schoonheidsinstituut Nathalie wat verder in de Wielsbekestraat. Nathalie bood mij een ruimte aan boven haar zaak waar er voldoende plaats is om er voorlopig mijn kapperszaak in onder te brengen.”

“ Op die manier ben ik weer vlot bereikbaar en kan ik mijn beroep uitoefenen. De verhuizing naar schoonheidsinstituut Nathalie is intussen een feit en ik voorzie dat ik er zal blijven tot eind mei. Pas vanaf eind mei zal mijn salon wellicht weer bereikbaar zijn.”

Geen concurrenten

Eigenlijk kwam de oplossing toevallig uit de lucht vallen. “We werken beiden zowat in dezelfde sector en zijn absoluut geen concurrenten van elkaar. Nathalie liet weten over een grote ruimte te beschikken boven haar schoonheidswinkel en die was best om te bouwen tot een kapperszaak. Ik heb het geluk dat er heel veel ruimte is zodat ik de klanten coronaveilig kan ontvangen. Bovendien krijg ik een eigen ingang zodat mijn klanten niet doorheen de schoonheidswinkel moeten om mijn kapperszaak te bereiken.”

(JC)

Net zoals in het verleden werkt Barbara alleen op afspraak. Ze is bereikbaar op 0497 92 28 45.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier