N-VA Heuvelland wil nu aan de horecauitbaters de mogelijkheid bieden om de terrassen maximaal uit te breiden. "Op die manier kunnen ze zoveel mogelijk klanten bedienen in de zomer," zegt raadslid Ivo Fonteyne. N-VA Heuvelland wil natuurlijk de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen. " Laat de horecauitbaters eventueel toe om openbare ruimte dicht bij hun zaak te benutten zoals marktpleintjes, ruimere trottoirs of parkeerstroken."

Eerder lanceerde N-VA Heuvelland het idee van de Heuvellandbon ter ondersteuning van de lokale economie in het algemeen en de horeca in het bijzonder. Dit voorstel werd echter niet weerhouden door Gemeentebelangen.

Schepen van toerisme Jean-Pierre Geelhand zat ondertussen samen met de raad van bestuur van de VVV, met de horeca en Unizo. "We bereiden alle mogelijke steunmaatregelen voor, maar voorlopig is nog niet geweten welke voorwaarden er zullen zijn voor de horeca. Het gratis ter beschikking stellen van openbaar domein doen we sowieso als gemeente, als dit meer moet voor bepaalde zaken zullen we dat uiteraard positief benaderen, maar iedere situatie is natuurlijk specifiek: is het aan een gewestweg?, zijn de buren akkoord? , zijn er andere horecazaken in de buurt of nog zijn er voldoende parkeerplaatsen." Nu maandag zal het voorstel ook nog besproken worden in de gemeenteraad. Deze is andermaal niet in de Warande in Kemmel maar opnieuw op verplaatsing en zonder pers en publiek. Dit keer wordt de gemeenteraad gehouden in het OC De Walvis in Wulvergem.

(MD)

N-VA Heuvelland wil nu aan de horecauitbaters de mogelijkheid bieden om de terrassen maximaal uit te breiden. "Op die manier kunnen ze zoveel mogelijk klanten bedienen in de zomer," zegt raadslid Ivo Fonteyne. N-VA Heuvelland wil natuurlijk de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen. " Laat de horecauitbaters eventueel toe om openbare ruimte dicht bij hun zaak te benutten zoals marktpleintjes, ruimere trottoirs of parkeerstroken." Eerder lanceerde N-VA Heuvelland het idee van de Heuvellandbon ter ondersteuning van de lokale economie in het algemeen en de horeca in het bijzonder. Dit voorstel werd echter niet weerhouden door Gemeentebelangen.Schepen van toerisme Jean-Pierre Geelhand zat ondertussen samen met de raad van bestuur van de VVV, met de horeca en Unizo. "We bereiden alle mogelijke steunmaatregelen voor, maar voorlopig is nog niet geweten welke voorwaarden er zullen zijn voor de horeca. Het gratis ter beschikking stellen van openbaar domein doen we sowieso als gemeente, als dit meer moet voor bepaalde zaken zullen we dat uiteraard positief benaderen, maar iedere situatie is natuurlijk specifiek: is het aan een gewestweg?, zijn de buren akkoord? , zijn er andere horecazaken in de buurt of nog zijn er voldoende parkeerplaatsen." Nu maandag zal het voorstel ook nog besproken worden in de gemeenteraad. Deze is andermaal niet in de Warande in Kemmel maar opnieuw op verplaatsing en zonder pers en publiek. Dit keer wordt de gemeenteraad gehouden in het OC De Walvis in Wulvergem.(MD)