My Love for Macarons komt met fysieke winkel op marktplein

Lindsay Coutteau samen met haar man Willem De Meyere voor haar knusse winkel op het marktplein van Maldegem. (foto MIWI)
Redactie KW

Al tien jaar lang is Lindsay Coutteau (42), afkomstig uit De Panne en mama van zes, de drijvende kracht achter de webshop ‘My Love for Macarons’. De voorbije week opende ze op het marktplein van Maldegem een fysieke winkel. “Geslaagde en mooie macarons maken, is telkens een uitdaging”, zegt Lindsay enthousiast.

“Toen ik na het leveren van een taart in Aalter de lokale Standaard Boekhandel binnenstapte, botste ik op een mooi boekje over macarons”, vertelt Lindsay, die 18 jaar geleden haar grote liefde Willem De Meyere (42) volgde naar Maldegem. “Door dat boek ben ik beginnen experimenteren en liet de passie voor macarons me niet meer los.”

Voor hobbybakkers die het VTM-programma Meesterbakkers volgden, is Lindsay waarschijnlijk geen onbekende. In 2012 behaalde ze in de populaire bakwedstrijd de vijfde plaats. “Kort daarna werd ik door uitgeverij Lannoo gecontacteerd met de vraag of ik het niet zag zitten om een boek te schrijven over macarons”, aldus Lindsay, die tien jaar geleden ook een webshop lanceerde.

“Uiteindelijk bracht ik in 2013 het boek Hippe Macarons uit. Dat werd een groot succes en was op korte tijd volledig uitverkocht. Naar alle waarschijnlijkheid komt er een tweede boek. Daarvoor zit ik volgende week in Tielt samen met de mensen van Lannoo.”

Tal van smaken

Ambachtelijke en overheerlijke macarons in alle mogelijke kleuren, smaken en vormen, zijn de specialiteit van ‘My Love for Macarons’. Alle vullingen worden door Lindsay ambachtelijk bereid: van het pureren van framboosjes en andere fruitsoorten tot het opkoken tot gelei om te komen tot de perfecte macaronvulling.

Ook voor unieke gepersonaliseerde macarontaarten ben je bij Lindsay aan het goede adres. “Macarons maken, blijft een secuur werkje. Wanneer ze geslaagd uit mijn oven komen, dan maakt mij dat telkens opnieuw gelukkig”, aldus Lindsay, die ook workshops organiseert en vanaf deze zomer ook superlekkere macarons met ijs aanbiedt.

(MW)

My Love for Macarons – Marktstraat 1, Maldegem – 0485 11 05 96 – info@myloveformacarons.be – www.myloveformacarons.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier