Ief Vanhonnacker studeerde af aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte en ging daarna aan de slag in Savarin in Oostende, het Parkhotel in Kortrijk en het Kortrijkse restaurant Messeyne. Vandaag geeft hij les in hotelschool Ter Duinen.

Maandag won de 42-jarige Moorselenaar in Auxerre in Frankrijk het wereldkampioenschap voor maîtres d'hôtel. Het was pas de eerste keer dat hij deelnam aan dat prestigieuze WK. Ief klopte zeven andere zaalmeesters uit zeven verschillende landen en mocht maandagavond de trofee mee naar huis nemen. In het verleden won hij al het nationaal meesterschapsconcours 'Eerste Maître d'Hôtel van België 2017'. Een jaar later nam hij deel aan de Coupe Georges Baptist, het Europees kampioenschap voor zaalmeesters zeg maar, in Tallin, de hoofdstad van Estland. Daar eindigde de goedlachse maître op de tweede plaats.

Naast zijn job in Ter Duinen is Ief Vanhonnacker ook ondervoorzitter van het Nationaal Zaalcomité, de organisatie die samen met vzw Club Prosper Montagné jaarlijks de meesterschapswedstrijd in België organiseert. De Gastronomische Club Prosper Montagné verenigt de grootste namen in de Belgische culinaire bereopen.

Ief Vanhonnacker studeerde af aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte en ging daarna aan de slag in Savarin in Oostende, het Parkhotel in Kortrijk en het Kortrijkse restaurant Messeyne. Vandaag geeft hij les in hotelschool Ter Duinen.Maandag won de 42-jarige Moorselenaar in Auxerre in Frankrijk het wereldkampioenschap voor maîtres d'hôtel. Het was pas de eerste keer dat hij deelnam aan dat prestigieuze WK. Ief klopte zeven andere zaalmeesters uit zeven verschillende landen en mocht maandagavond de trofee mee naar huis nemen. In het verleden won hij al het nationaal meesterschapsconcours 'Eerste Maître d'Hôtel van België 2017'. Een jaar later nam hij deel aan de Coupe Georges Baptist, het Europees kampioenschap voor zaalmeesters zeg maar, in Tallin, de hoofdstad van Estland. Daar eindigde de goedlachse maître op de tweede plaats.Naast zijn job in Ter Duinen is Ief Vanhonnacker ook ondervoorzitter van het Nationaal Zaalcomité, de organisatie die samen met vzw Club Prosper Montagné jaarlijks de meesterschapswedstrijd in België organiseert. De Gastronomische Club Prosper Montagné verenigt de grootste namen in de Belgische culinaire bereopen.