Mooier interieur en beter eten op P&O Ferries tussen Zeebrugge en Hull

© BELGA
Redactie KW

De Britse reder P&O Ferries zal 8,5 miljoen pond (10 miljoen euro) investeren in de passagiersverbinding tussen Zeebrugge en het Britse Hull.

Dat kondigt de rederij maandag aan. De zusterschepen Pride of York en Pride of Bruges zullen beide een renovatie ondergaan.

P&O Ferries wil de route Hull-Zeebrugge verder stimuleren. Zowel de Pride of York als de Pride of Bruges kunnen tot 880 passagiers vervoeren tijdens hun nachtelijke overvaarten van ongeveer 12 uur. De reder zal de infrastructuur en de passagiersruimtes aanpakken waarmee de maatschappij eersteklas eet- en drinkgelegenheden en winkelruimtes wil aanbieden aan hun klanten. Vooral het interieur en taksvrije winkels zullen flink onder handen worden genomen en ook het eten aan boord wordt naar een hoger niveau getild.

“Dit jaar hebben we weekend-minicruises geïntroduceerd naar de historische Belgische stad Brugge voor klanten op onze route Hull-Zeebrugge. In mijn ogen bestaat er geen aangenamere of ontspannendere manier van reizen tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland dan op onze schepen”, aldus Janette Bell, Commercieel Directeur bij P&O Ferries. “Met als hoogtepunt dineren op de Noordzee.”

De renovaties zullen plaatsvinden op een Poolse werf tijdens het laagseizoen in januari en februari en zullen een drietal weken in beslag nemen. Door de werken in het laagseizoen uit te voeren zal de verbinding tussen Zeebrugge en Hull niet verbroken worden.

De reder kondigde vorige week nog een verdubbeling aan van de capaciteit voor goederen in Zeebrugge.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier