Mooi volk op feestelijke avant-première Likoké: “Blij dat ik in Kortrijk kan en mag starten”

Woensdagavond zwaaiden de deuren van Likoké On Tour in Kortrijk in preview open. © Tom Vanderghinste
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Woensdagavond was Domein Guldenspoor van de familie Bert, het toneel voor de pré-opening van Likoké On Tour Kortrijk van Piet Huysentruyt. De tour start er officieel op 17 oktober.

Van 17 oktober tot en met 25 november opent Likoké on Tour Kortrijk de deuren. Woensdagavond mochten ruim 250 genodigden genieten van een avant-première. Een beetje bon chique, bon genre en een beetje happy few: wel allemaal gemeend hartelijk, net als Piet. “Het doet me plezier hier zoveel volk te zien en ik ben blij dat ik mag en kan starten in Kortrijk”, aldus een opgetogen en aangedane Piet Huysentruyt. “Jullie weten als ik een feestje geef dat het geen ‘chiqluettekraam‘ is.”

Getuige de hapjes en de drankjes: roséchampagne, geselecteerde wijnen De Clerck, Copperhead Gin en bier, van Ganda ham tot oesters en kaviaar, foie gras, rundvlees met truffel tot minibarbecue en kaasplankje. “Dit zijn de hapjes en drankjes van de vele sponsors, waarvoor mijn dank. Om mijn hapjes te proeven moet je echter komen eten“, grapt Piet.

Birgit Verhaegen, Ronny Ramsdonck, Monique Dubaere en Marc Desimpele.
Birgit Verhaegen, Ronny Ramsdonck, Monique Dubaere en Marc Desimpele.© Tom Vanderghinste

“Jullie weten: als ik een feest geef, is het geen chiqluettekraam” – Piet Huysentruyt

Enkele opvallende genodigden tekenden present: Geert Van Hecke van de voormalige Karmeliet bijvoorbeeld of gedeputeerde Carl Vereecke, burgemeesters Vincent Van Quickenborne en Francis Benoit en ook Ann-Pascale Mommerency van organisatiebureau Kapcon. Veel van Piets vrienden en tal van sympathisanten kwamen eveneens proeven. Birgit en Ronny kwamen speciaal uit Antwerpen, Monique en Marc uit Heule. “We mogen ons vaste klant noemen bij Likoké. Het is er zeer lekker. Piet maakt tijd voor een praatje. Je voelt je er direct thuis met zijn manier van bereiden en opdienen. Dit evenement hier wilden we niet missen”, aldus Birgit. Monique kreeg een uitnodiging als winnares van de wedstrijd in de Stadskrant. “Je moest raden hoelang Piet in het Sint-Amandscollege studeerde. Ik was er met 6 jaar het dichtst bij”, lacht ze.

Hilde Broekx en Vital Corten.
Hilde Broekx en Vital Corten.© Tom Vanderghinste

Hilde Broekx en Vital Corten kwamen uit Bree in Limburg. Ze trokken al zes keer naar de Ardeche. “We maken zelfs een ommetje als we niet onmiddellijk in de buurt vakantie nemen. We zijn er vaste klant. Als levensgenieters is het er echt genieten. Het leuke is dat elk lid van het personeel er zijn ding of creatie mag doen en dat ook mag voorstellen aan tafel. Je bent er ook onmiddellijk welkom en thuis”, vertellen ze. Na België wordt in december een kleine omweg gemaakt langs Azië. Daar wordt Likoké voorgesteld aan en wordt er samengewerkt met de grootste chefs en restaurants van Japan met La Cime, Osaka, Bali met Hotel Viceroy en Singapore met restaurant André.

In het voorjaar van 2018 leidt de reis leidt naar Zuid-Afrika. “Tussen de wijngaarden, de oneindige bergen van het prachtige stadje Franschhoek op zo’n 40 minuten van Kaapstad, bevindt zich de feestzaal ‘The Conservatory’ en daar sluiten wij onze Likoké On Tour af”, besluit sterrenchef Piet Huysentruyt, die tijdens zijn speech beloofde niet te ‘bleiten’. Dat zei hij dan wel met de tranen in de ogen.

(Foto’s en video TV)

https://www.youtube.com/watch?v=1wOg3t8zdgs