Monia en Pascal blazen Lauws café Pauline en Paulette nieuw leven in

Monia Hermy en Pascal Nuttin in hun café Pauline en Paulette. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Lange tijd leek het erop dat Pauline en Paulette, het cultcafé op het grootste kruispunt van Lauwe, naar de eeuwige jachtvelden was verbannen. Toch ging deze week de voordeur voor het eerst opnieuw open met vers bloed achter de toog. Monia Hermy (41) is klaar om opnieuw bier uit de tapkranen te laten vloeien.

Een aparte in- en uitgang, ontsmettingsgel voorhanden, een opgefrist interieur en een uitbaatster waarbij de zenuwen haar door het lijf gieren. Het Lauwse café Pauline en Paulette is helemaal klaar om, coronaproof, opnieuw klanten van frisse pintjes te voorzien. “Het is altijd een droom geweest om aan het roer van mijn eigen café te staan en nu ik de kans heb gekregen, wil ik dat alles tot in de puntjes in orde is.”

Monia, die er een loopbaan in een Wevelgemse school heeft opzitten, hoorde per toeval dat het café op zoek was naar nieuwe uitbaters. “Het was de snelste beslissing die ik ooit nam. Mijn man kwam hier voorbij en zag het bordje hangen, we maakten een afspraak en in geen tijd was alles geregeld. De brouwerij gaf ons heel wat ondersteuning bij het inrichten en het opstarten van de zaak maar helaas kon niemand voorzien dat corona het land zo in zijn greep zou houden. “We moesten eigenlijk al enkele maanden open zijn – de opening stond gepland voor 14 maart -, nu gaan we een versnelling hoger schakelen om de verloren tijd in te halen.”

Veel plannen

Aan het concept van Pauline en Paulette wil Monia niet echt sleutelen. “Het moet een café blijven waar het aangenaam vertoeven is en waar je spontaan binnen zou stappen om iets te drinken”, klinkt het. “Wat dan wel nieuw zal zijn, zijn de speelautomaten. We dienden een dossier in bij de commissie en dat dossier werd goedgekeurd. Nu moeten we nog wat praktische zaken regelen en dan komen hier enkele toestellen te staan. Het idee is ook om later een slagblok in het café te plaatsen zodat we hier ook enkele volkse spelletjes kunnen spelen. Ik heb nog heel wat plannen”, vertelt Monia enthousiast.

Een café openen op een moment waar heel wat andere cafés herstarten, het is niet evident maar toch laat Monia er zich niet door uit het lood slaan. “Ik ben enorm zenuwachtig. Net voor de opening overliep ik nog eens alles om er toch maar zeker van te zijn dat we aan alle voorwaarden voldoen. Falen is geen optie, niet in orde zijn met de coronamaatregelen is al helemaal uit den boze. Het is wel jammer dat we geen openingsfeest hebben kunnen geven maar dat komt nog. Eenmaal het virusgevaar is geweken, maken we daar zeker werk van.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier