Moduvan verhuist van Vladslo naar Kortemark

Ibe Deryckere en Thomas Louwagie van Moduvan. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Ibe Deryckere en Thomas Louwagie van Moduvan. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Wie als zelfstandige zijn bedrijfswagen op maat wil laten inrichten, kan daarvoor sinds begin dit jaar bij Moduvan terecht. Zaakvoerders zijn Thomas Louwagie (31) en Ibe Deryckere (29). Thomas is afkomstig uit Diksmuide en was eerder vijf jaar zelfstandige in de elektromechanische sector. Kortemarkenaar Ibe had drie jaar lang een eenmanszaak in de las- en constructiesector.

“Ruim vijf jaar geleden kreeg ik de vraag om voor een zaakvoerder enkele bestelwagens in te richten”, gaat Thomas van start. “Dat was een behoorlijk grote opdracht en daarom haalde ik er Ibe bij. Zo kwamen we op het idee om samen een zaak te beginnen. De naam Moduvan komt onder meer van het Modul-systeem waarmee we werken en van ‘van’, het Engels voor bestelwagen. Voordien waren we gehuisvest in een loods in Vladslo, maar we zijn blij dat we na vijf en een half jaar dit gebouw langs de Staatsbaan konden kopen”, vertelt Thomas die binnen Moduvan instaat voor de administratie, coördinatie en de stock. Vennoot Ibe buigt zich over de planning en de verkoop. Daarnaast heeft het jonge bedrijf ook nog drie technici in dienst.

“Wat we met Moduvan doen is niet nieuw. Meer zaken specialiseren zich hierin, maar we mogen wel zeggen dat wij actief zijn binnen het duurdere marktsegment: 80 procent van de bestelwagens die we inrichten zijn die van Mercedes en Man”, aldus Thomas. “Vroeger gingen zelfstandigen dikwijls zelf aan de slag met hout en dergelijke om hun bestelwagen in te richten, maar de wetgeving daarrond is veel strenger geworden.”

Zweeds merk

“De inrichting moet licht, maar tegelijk heel sterk zijn. Momenteel is het nog niet verplicht om je bestelwagen daarop te laten keuren maar dat zit er nog aan te komen. Bij Moduvan werken we met het Modul-systeem, een Zweeds merk van speciaal sterk staal dat tegelijk heel licht is.”

“60 procent van ons werk bestaat uit het bekleden van vloeren en zijwanden van bestelwagens en het installeren van rekken op maat. De overige 40 procent besteden we aan het aanbrengen van en verlichting en signalisatie: van binnenverlichting tot de signalisatie ‘uitzonderlijk vervoer’”, besluit Thomas.

(TL)

Info: Moduvan, Staatsbaan 63a in Kortemark, www.moduvan.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.