Modewinkel Guapa is ambassadeur van‘Ik koop bij een winkelier van hier’ in De Haan

In De Haan gingen Isabelle Vanhie (44) en Chantal Notredame (55) met de pluimen lopen. (foto WK)
In De Haan gingen Isabelle Vanhie (44) en Chantal Notredame (55) met de pluimen lopen. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Modeboetiek Guapa werd door de klanten verkozen tot plaatselijk ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. “Belgische mode doet het goed”, zegt zaakvoerster Isabelle Vanhie.

Voor de derde keer ging Ondernemerscentra West-Vlaanderen met de campagne Ik koop lokaal bij een winkelier van hier op zoek naar ambassadeurs. Meer dan vierhonderd handelaars registreerden zich via www.ikkooplokaal.be om het gezicht te worden van deze campagne en consumenten mee bewust te maken van het belang van lokaal kopen. “Ik heb wel de indruk dat de inwoners van De Haan graag lokaal shoppen. Het voordeel van onze gemeente is dat we een goed aanbod hebben. Er zijn hier geen honderden winkels, maar we hebben wel van alles wat”, zegt Isabelle Vanhie (44) van Guapa, die door haar klanten tot ambassadeur van De Haan werd verkozen.

Stoefen met winkelier

Tussen 26 april en 25 mei kon het grote publiek stemmen op en stoefen met zijn favoriete winkelier. Hierdoor maakte iedereen kans op een weekendarrangement of een cadeaucheque van de deelnemende steden en gemeenten. Stemmen verliep via de website www.ikkooplokaal.be, foto’s werden gepost op Facebook of Instagram. Uiteindelijk gaven meer dan 35.000 mensen hun voorkeur door. “De campagne werd online goed gepromoot, ook tijdens de lockdowns werden er allerlei acties op touw gezet. En alle beetjes hielpen in die moeilijke periode”, zegt Isabelle. In haar modezaak vind je ook Belgische mode. “Een handvol merken, en die doen het allemaal opvallend goed. In De Haan hebben we bovendien het geluk dat de verstandhouding tussen de lokale ondernemers zo goed is. Dat verklaart voor een stuk ook het succes van onze winkelgemeente. Er is geen onderlinge concurrentiestrijd tussen de handelaars. We duwen allen aan dezelfde kar.” (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.