Mireille Dugardijn start na webshop ook met kledingwinkel Ermano’s in Koekelare

We herkennen verkoopster Ann Vermeersch en zaakvoerder Mireille Dugardeijn.© BC
We herkennen verkoopster Ann Vermeersch en zaakvoerder Mireille Dugardeijn.© BC
Bieke Cobbaert

Wat twee jaar geleden startte als een webshop, is nu uitgebreid met een fysieke kleding- en schoenenzaak in de Veldstraat in Koekelare. “Ermano’s is mijn meisjesdroom”, aldus zaakvoerster Mireille Dugardijn.

In de Veldstraat 18 opent Mireille Dugardijn (41) eind volgende week kleding- en schoenenwinkel Ermano’s. De zaak bestond al twee jaar als webshop, maar nu was Mireille klaar voor een nieuwe stap. Al heeft het toeval haar een handje geholpen.

“Onze woonkamer begon er als een winkel met magazijn uit te zien en mijn partner vond dat niet zo aangenaam meer. (lacht) Daarom ging ik op zoek naar een ruimte waarin ik mijn webshop kon runnen en mijn stock een plaats kon geven. Toen ik de kans kreeg om dit winkelpand te huren aan een betaalbare prijs, heb ik niet getwijfeld. We hebben de ruimte opgefrist en zijn helemaal klaar om straks te openen als een volwaardige winkel. De webshop blijft ook na de opening actief”, benadrukt de zaakvoerster die al heel wat winkelervaring heeft. Ze werkt namelijk al ruim 15 jaar in de Fun in Aartrijke en daarvan is ze al zo’n tien jaar shopmanager.

Meisjesdroom

“Ik blijf mijn job in de Fun behouden. Daarom zal ervaren kledingverkoopster Ann Vermeersch op vrijdagvoormiddag en op zaterdag Ermano’s openhouden”, vervolgt Mireille die met haar eigen kledingzaak een droom in vervulling ziet gaan.

“Klopt, dit is mijn meisjesdroom. Ik ben al altijd graag bezig geweest met mode. Ik wist al op vrij jonge leeftijd dat ik ooit een winkel zou starten. Ik heb altijd gezegd dat dat op mijn 45ste zou zijn en dat het moest in Koekelare zijn, maar het toeval heeft mij een handje geholpen.”

Betaalbare collecties

Mireille startte haar webshop twee jaar geleden met schoenen, maar breidde haar gamma geleidelijk aan uit met kleding. “Wij kiezen heel bewust voor betaalbare collecties en dat zal ook zo blijven. We zijn ervan overtuigd dat Koekelare zo’n winkel kan gebruiken. Het duurste stuk in de winkel kost 59,99 euro en dat is onze prijsgrens. We willen graag onder de 60 euro blijven, al zal daar wel eens een uitzondering op mogelijk zijn. Dan denk ik bijvoorbeeld aan winterjassen.”

Voor jong en oud

Ermano’s richt zich niet tot een bepaalde leeftijdscategorie. “Jong en oud kunnen hier terecht. Ook de hippere dame van middelbare leeftijd zal hier haar ding vinden. Wie bij ons komt shoppen, mag bovendien rekenen op onze eerlijke mening. We willen niet pushen en de winkel is dan ook vrijblijvend te bezoeken.”

Waar de naam Ermano’s vandaan komt, willen we nog weten. “Ik heb altijd gezegd dat als ik een zoon zou krijgen, ik hem Ermano zou noemen. Maar al twee keer ging mijn partner daar niet mee akkoord. Ik heb toen beslist dat als ik later een winkel zou beginnen, ik die Ermano’s zou noemen. En zo geschiedde dus.”

Het openingsweekend is gepland op 23, 24 en 25 april. Ermano’s is elke dag open behalve op maandag, dinsdag en donderdag en op zondagnamiddag.

Info: www.ermanos.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.