Minister Weyts investeert 2,3 miljoen euro in kindvriendelijke kust

© BELGA
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) investeert via Toerisme Vlaanderen 2,3 miljoen euro in de groei van het kusttoerisme. Dat meldt hij dinsdagmiddag. De nadruk komt vooral te liggen op kindvriendelijke infrastructuur.


© BELGA

“Onze Vlaams Kust is de favoriete vakantiebestemming van heel veel kinderen, en we gaan het aan de zee nog leuker maken voor hen”, beklemtoont Weyts. Een groot deel van het budget gaat dan ook naar nieuwe kindvriendelijk infrastructuur. Zo komen er speeltuigen in de drie strandzones op grondgebied De Haan, speelpleintjes in Middelkerke-bad en Westende-bad, een speelplein en bewegingsparcours in Nieuwpoort en een nagelnieuw skatepark in Blankenberge.

Dat laatste project neemt met 180.000 euro een grote hap uit het budget, maar het park zal ook geschikt zijn voor evenementen en kampioenschappen. Een tweede klemtoon is promotie, maar ook daar blijft kindvriendelijkheid primeren. Met de ondersteuning van de campagne Kidsproof moet de Kust zich nog meer gaan profileren als ideale vakantiebestemming voor kinderen met hun (groot-)ouders.

Minister Weyts investeert 2,3 miljoen euro in kindvriendelijke kust


© BELGA

Opvallend is dat er ook 150.000 euro wordt vrij gemaakt voor een visuele campagne rond het kustweerbericht. Dat moet duidelijk maken dat de kust de ideale vakantiebestemming is in alle seizoenen en alle weer.

(Belga)