Minister-president Geert Bourgeois ontvangt delegatie van ACV op stadhuis van Izegem

Redactie KW

In het kader van de nationale stakingsdag van vandaag vroeg en kreeg ACV Midden-West-Vlaanderen een onderhoud met Vlaams Minister-President Geert Bourgeois. Hij kreeg alvast een in het groen verpakt cadeau overhandigd. Geen lege doos, zo bleek maar wel een doos met lege portemonnees.

Het onderhoud vond plaats op het stadhuis van Izegem, net voor de gemeenteraadszitting. Achter gesloten deuren weliswaar, alleen de ruime delegatie met groene jasjes mocht binnen. Voorzitter Marc Demaeght van ACV Midden-West-Vlaanderen benadrukte tijdens het gesprek vooral het belang van de keuze voor een solidaire samenleving. “Op die manier werkt de vakbeweging aan een betere toekomst voor de werknemers en voor Vlaanderen. Maar ook een Vlaamse partij als de uwe én Vlaanderen in het algemeen is toch meer gebaat bij een solidaire samenleving dan met een samenleving waarin het ieder voor zich is.”

Demaeght hoopte alvast dat er na de diverse stakingsacties nu tijd en ruimte komt voor gesprek en overleg. Ook Geert Bourgeois sprak die hoop uit. “De luwte van de feestdagen moet zeker gelegenheid bieden tot gesprek, en onze partij wijst dit zeker niet af. Maar we blijven voor een faire bijdrage door iedereen, en fiscale fraude willen we keihard aangepakt zien. Wat de roep naar een vermogensbelasting betreft :ons land is nu al het derde hoogste in Europa wat vermogensbelasting, in diverse vormen, betreft, dus dit optrekken heeft geen zin. Een vermogenswinstbelasting is voor onze partij niet per definitie uitgesloten, maar zoiets moet rustig en vooral degelijk onderzocht en voorbereid worden. Maar vergeet niet dat België een van de drie landen is die momenteel door Europa bijzonder in het oog worden gehouden op het gebied van de overheidsfinanciën”.

(JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.