Minister Muylle kondigt goed nieuws aan tijdens stage in Plopsaland

Minister Nathalie Muylle combineerde werk en plezier tijdens de Voka-zomerstage in Plopsaland De Panne. © Benny Proot
Redactie KW

Minister van Werk en Economie Nathalie Muylle (CD&V) kwam naar Plopsaland De Panne voor een zomerstage maar ook voor een overleg. De recreatiesector blijft het moeilijk hebben en die verzuchtingen vallen niet in dovemansoren. De minister gaf aan dat de tijdelijke werkloosheid door corona nog het hele jaar van kracht blijft.

Daardoor behouden de werklozen 70 procent van hun wedde en krijgen ze dagelijks 5,63 euro extra. Die gunstmaatregel is er enkel voor bedrijven die door corona hun personeel op tijdelijk werkloosheid moeten zetten.

Minister Muylle deed die uitspraak tijdens haar Voka-zomerstage in Plopsaland. Ze trok naar de SuperSplash waar ze even kennismaakte met de medewerkers en hun werk. Een ritje op Heidi The Ride mocht niet ontbreken en uiteraard wilde Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof ook het Plopsa-hotel tonen.

Hotel

“Eind oktober plannen we een softopening waarbij we een testpubliek zullen uitnodigen. Na de nodige aanpassingen zwieren we de hoteldeuren net voor de kerstvakantie open. Reserveren kan nog niet”, geeft de Plopsa-ceo mee.

Langs de buitenkant is het hotel al bijna afgewerkt met kleurrijke gevels en veel oog voor detail. Langs de binnenkant is er nog wat inrichtingswerk. “De grote luchter in de foyer komt helemaal uit de Filipijnen en de levering loopt wat vertraging op”, zegt Van den Kerkhof.

“We zijn tevreden dat alles ondanks de onzekere coronaperiode zo goed is opgeschoten. Vanuit de foyer zie je de verschillende loges. Een aantal richten we in met Studio 100-figuren en personages uit FC De Kampioenen. We mikken op een gemiddelde bezetting van 55 tot 65 procent.”

Hoeveel een nachtje in het Plopsa-hotel zal kosten, ligt volgens het park nog niet vast. Er zal gewerkt worden met een prijs per persoon in plaats van een vaste kamerprijs.

Gunstmaatregel

Plopsaland in De Panne mocht, net zoals alle andere Belgische pretparken, pas vanaf juli de deuren opnieuw openen. “In april, mei en juni waren daardoor noodgedwongen 175 seizoensmedewerkers economisch werkloos. In juli en augustus kon zo goed als iedereen aan de slag”, evalueert Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof het bijzondere coronaseizoen.

“Het is een groot vraagteken wat we van het najaar mogen verwachten. De zakelijke markt ligt nog stil. Ik vermoed dus dat we meteen een beroep zullen moeten doen op de gunstmaatregel die minister Nathalie Muylle heeft toegelicht. Al onze evenementen zijn al afgelast tot na de herfstvakantie.

Een voorzichtige prognose door Plopsaland leert dat de omzet met 45 procent zal dalen. Momenteel draait het park op 25 tot 30 procent van de maximumcapaciteit. (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier