CSP Zeebrugge Terminal zegt een daling van 30 procent te zien van de volumes. "Tot nu toe werden zes schepen geschrapt en we verwachten dat er de komende weken en maanden nog eens negen schepen niet zullen varen", klinkt het bij CSP. Daardoor kunnen heel wat exportproducten niet weg uit de haven. "De exportboekingen zakken dan weer niet. We zien het voorlopig nog positief in en verwachten uiteindelijk geen lagere cijfers in 2020."

Geen stockageprobleem

Doordat heel wat producten vaststaan in de haven was er even sprake van een stockageprobleem. "Dat is ondertussen opgelost. Voor alles is plaats gemaakt en voor de nieuwe wagens van (autobehandelaar, red.) ICO wordt momenteel een hectare grond verhard. Daar kunnen de wagens gestockeerd worden", zegt woordvoerster van de haven Joke Swyngedouw.

Door de daling in trafieken wordt ook bij verschillende havenbedrijven personeel in economische werkloosheid gezet. Al blijft dat bij CSP beperkt. "Wij moeten onze terminal de klok rond draaiende houden, dus we hebben ons personeel hard nodig."

(BELGA)

CSP Zeebrugge Terminal zegt een daling van 30 procent te zien van de volumes. "Tot nu toe werden zes schepen geschrapt en we verwachten dat er de komende weken en maanden nog eens negen schepen niet zullen varen", klinkt het bij CSP. Daardoor kunnen heel wat exportproducten niet weg uit de haven. "De exportboekingen zakken dan weer niet. We zien het voorlopig nog positief in en verwachten uiteindelijk geen lagere cijfers in 2020." Doordat heel wat producten vaststaan in de haven was er even sprake van een stockageprobleem. "Dat is ondertussen opgelost. Voor alles is plaats gemaakt en voor de nieuwe wagens van (autobehandelaar, red.) ICO wordt momenteel een hectare grond verhard. Daar kunnen de wagens gestockeerd worden", zegt woordvoerster van de haven Joke Swyngedouw. Door de daling in trafieken wordt ook bij verschillende havenbedrijven personeel in economische werkloosheid gezet. Al blijft dat bij CSP beperkt. "Wij moeten onze terminal de klok rond draaiende houden, dus we hebben ons personeel hard nodig."(BELGA)