Milieuvergunning voor windturbinepark W-Kracht bij B-Park in Brugge

Redactie KW

In haar zitting van donderdag 18 december heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen een milieuvergunning aan de firma W-Kracht verleend.


De aanvraag betreft het voorzien van twee windturbines op Brugs grondgebied, aan B-Park. In ditzelfde gebied bevinden zich reeds heel wat windturbines, zowel langs de Pathoekeweg als langs het Boudewijnkanaal. De windturbines zijn gelegen in een gebied dat volgens het gewestplan ambachtelijke zone is en volgens het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) ‘Blauwe Toren’ deels zone voor volumineuze handel is en deels zone voor natuurlijke biotoop.

Geen milieueffectenrapport

Gelet op de talrijke windturbines in de omgeving werd de vraag gesteld of er voor het project geen milieueffectenrapport moest worden opgemaakt. De Vlaamse Overheid heeft hiervoor op 12 december een ontheffing verleend.

Via een bijkomend onderzoek werd wel aangetoond dat de natuurwaarden in de omgeving niet betekenisvol aangetast zullen worden, het voorgenomen project geen aanzienlijke gevolgen zal hebben voor het milieu en de mogelijke cumulatieve impact van dit project samen met de reeds aanwezige windparken ten gronde werden onderzocht.

Verder toonde het onderzoek aan dat het moet mogelijk zijn om het windturbinepark uit te baten binnen de geldende normen inzake geluid en slagschaduw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier