Milcobel ontkent gerucht dat poederafdeling in Langemark zou sluiten

Redactie KW

Onder de werknemers van de zuivelcoöperatie Milcobel is er ongerustheid over hervormingsplannen die de directie aan het uitdokteren is. Er wordt gevreesd dat de poederafdeling in Langemark zou sluiten, maar volgens de directie zijn dat niet meer dan geruchten.

Vanuit de werknemers zoemt het van de geruchten dat bij Milcobel in Langemark de poederafdeling zou sluiten. De sluiting zou passen in bredere hervormingsplannen waaraan de directie momenteel aan het werken is. Vanuit de directie wordt wel bevestigd dat er gewerkt wordt aan plannen, maar men ontkent dat er ook al concrete plannen zijn om afdelingen te sluiten. “We gaan daar geen commentaar op geven”, zegt Eddy Leloup, directeur coöperatiezaken. “We zijn bezig met een heel groot kompasproject met de bedoeling om een aantal transformaties binnen de ganse groep te doorlopen en in kaart te brengen. Het gerucht dat de poederafdeling in Langemark zou sluiten, is niet meer dan een gerucht. Feitelijk is dat niet aan de orde vandaag. Daar kan ik formeel in zijn. Er zijn inderdaad nogal wat plannen lopende, dus ik kan wel begrijpen dat mensen gaan gissen en missen.”

De Milcobel Group heeft in alle vestigingen samen ongeveer 2.000 werknemers. De vestiging in Langemark is goed voor 600 à 700 personeelsleden, maar in de zomermaanden kan dat door seizoens- en studentenarbeid oplopen tot 800. De poederafdeling stelt ongeveer 60 mensen tewerk. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier