Miguelle Lust is nieuwe centrummanager

© gf
Redactie KW

Kortrijk heeft met Miguelle Lust een nieuwe centrummanager. Ze volgt Emilie Delorge op.

Miguelle Lust kwam als beste kandidate uit de selectieprocedure en is sinds maandag voltijds aan de slag. Emilie Delorge, de huidige centrummanager, blijft nog tot mei om de goede overdracht te verzekeren.

Miguelle woont in Heule, is getrouwd en mama van twee zonen. Ondernemen, detailhandel en beleving lopen als een rode draad doorheen haar loopbaan. Ze startte als exploitatie- en eventverantwoordelijke bij Kinepolis Kortrijk en maakte na 6 jaar de overstap naar Unizo Zuid-West-Vlaanderen. Daar was ze 10 jaar expert en begeleider van startende ondernemers en organisator van tal van peterschapsprojecten en lerende netwerken. Daarna werd ze vestigingsmanager van Dille & Kamille Kortrijk en runde ze eveneens een eigen coaching bedrijf. Bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen stond ze op de 37ste plaats op de lijst van Team Burgemeester.

“Ik ben trots op elke Kortrijkse handelszaak! Wie dagelijks onderhevig is aan risico en uitdaging, verdient de beste ondersteuning. Mijn passie valt samen met mijn job. Ik heb enorm veel goesting om er in te vliegen”, klinkt het bij Miguelle.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “Met Miguelle hebben we een topper vast. De handelaren zullen er wel bij varen. Ik wil graag ook Emilie bedanken voor haar jarenlange inzet en wens haar veel succes in de verdere uitbouw van haar communicatiebedrijf.”

Naast het organiseren van evenementen en acties ter bevordering van de verkoop in de binnenstad is de centrummanager de rechtstreekse verbinding tussen de stad en de Kortrijkse handelaar. Het is de bedoeling dat de manager de vragen van hen niet enkel doorgeeft, maar ook opvolgt en aanpakt binnen de verschillende stadsdiensten. De functie wordt daarom voltijds in plaats van de vroegere twee dagen per week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier