Miguel Mylle verkoopt café Rallye: “De coronacrisis was de druppel”

Het is met spijt in het hart dat Miguel Mylle zijn zaak verkoopt. (foto TG)
Tom Gheeraert

Na vier jaar stelt Miguel Mylle zijn café Rallye te koop. Hij haalt gezondheidsproblemen aan als de voornaamste reden voor deze onverwachte beslissing. Supportersclub Club 28 en de verschillende kaartersclubs moeten nu hopen dat het in de toekomst een café blijft.

Terwijl de meeste horecazaken sinds bijna twee weken weer mogen open, blijven de deuren van café Rallye in de Capucienenstraat dicht. Intussen hangen er ook borden met ‘Te koop’. “Intussen is het café al meer dan 15 weken dicht”, zegt Miguel Mylle. “Ik werd eerst geopereerd aan een dubbele liesbreuk en toen kwam de coronacrisis. In die tijd heb ik veel tijd gehad om na te denken en heb ik besloten om te stoppen. De voornaamste reden is mijn gezondheid – vier jaar geleden had ik al eens gezondheidsproblemen – maar de lockdown was de uiteindelijke druppel.”

Tijdens de lockdown kreeg hij weer de smaak van het werken in de bouwsector te pakken. “Ik was vroeger zelfstandige in de bouw en op dit moment werk ik bij een aannemer, vooral om de kosten van het café te kunnen blijven betalen”, vertelt Miguel.

Miguel Mylle (46) heeft een vriendin en twee kinderen uit een vorige relatie: Jobbe (17) en Lionel (8). “Iedereen weet dat de horeca moeilijk te combineren is met een gezinsleven”, zegt Miguel. “Uiteindelijk is het mijn bedoeling om in de bouw te blijven werken. Ik zal niet zeggen dat dit minder zwaar is dan café houden, maar het is anders … Een café uitbaten is ook mentaal zwaar. Dat mag je niet onderschatten. Je moet tegen veel kunnen en een sterke persoonlijkheid hebben.”

Jeugddroom

Op 1 april 2016 opende Miguel voor het eerst de deuren van café Rallye. “Een café uitbaten, is altijd mijn jeugddroom geweest. Het is met pijn in het hart dat ik stop. Ik had me voorgenomen om het tien jaar te doen, maar het zullen er maar vier geweest zijn. Mocht mijn gezondheid goed gebleven zijn en de coronacrisis er niet was, dan had ik het met plezier nog zes jaar gedaan, maar nu heb ik te veel verloren.”

Café Rallyee is onder meer het lokaal van supportersclub Club 28 van Club Brugge, met 250 à 300 leden. “Ik heb ook veel kaarters. Zowat iedere dag wordt er hier normaal gekaart. Ook als we voetbal uitzenden, zit het hier stampvol”, vertelt Miguel. “Mijn café draait heel goed, maar ik heb de knop omgedraaid. De supportersclub en de kaartersclubs zouden hier heel graag blijven.”

347.000 euro

Potentiële kopers kunnen echter ook een andere bestemming aan geven. “Je kan er bijvoorbeeld ook een kapsalon of een beenhouwerij in onderbrengen. Of een restaurant. Ik ben eigenaar en het café is ook vrij van brouwer. De vraagprijs bedraagt 347.000 euro met inboedel en overname.”

Het is nog niet helemaal zeker of het café gesloten blijft tot het verkocht is. “Als de maatregelen weer versoepelen, zou het kunnen dat ik weer in de weekends open, in afwachting van de verkoop. Het zal dan wel enkel overdag open zijn, van 11 uur tot 20 uur of zo. Ik zou het vooral doen om de kosten te blijven dekken. Als ik mijn toog niet mag gebruiken dan is het niet rendabel. Volgens de richtlijnen zou ik binnen maar vier tafeltjes kunnen zetten. Ik heb ook een ruim terras, maar het is niet altijd mooi weer om op een terrasje te zitten. Vandaar dat ik nog even de kat uit de boom kijk”, besluit Miguel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten