Michèle is nieuwe coördinator voor de Waregemse Verbouwbeurs

Nieuwe coördinator Michèle De Vetter en beursvoorzitter Filip Glorieux slaan de handen in elkaar voor een topeditie van de Verbouwbeurs in de expohal. © DJW
Redactie KW

Met Michèle De Vetter heeft de werkgroep die de jaarlijkse Verbouwbeurs in de expohal organiseert een nieuwe coördinator in huis. Ze wordt verantwoordelijk voor de kandidaat-standhouders en alle andere praktische zaken rond het succesvolle evenement. Michèle werd gekozen uit drie kandidaten en ze volgt Ruben Taelman op.

“Zelf heb ik een evenementenbureau en ben ik lid van Jong Unizo”, vertelt Michèle De Vetter. “Daar werd de vraag gesteld naar een nieuwe coördinator voor de beurs. Ik zag er wel iets in, stelde mijn kandidatuur en werd verkozen. Nu gaan wij samen de beurs van dit najaar organiseren en tot in de puntjes uitwerken. Voor de komende maanden betekent dat onder andere standhouders aanwerven. Daarnaast ook bemiddelen indien nodig tussen de groep standhouders en de werkgroep. Het is de bedoeling dat ik voor hen een aanspreekpunt zal zijn. Tijdens de opbouw van de beurs zal ik ook aanwezig zijn in de hal om alle mogelijke problemen die zich aandienen op te lossen. Het vraagt veel werk. Maar ik ben er klaar voor.”

Verder vernieuwen

Beursvoorzitter Filip Glorieux is alvast tevreden dat hij in vrijwel no time een nieuwe coördinator heeft gevonden. “Er waren drie kandidaten. Het werd uiteindelijk Michèle. De beurs voorbereiden vraagt veel werk. Je bent er maandenlang mee bezig. Een positieve vaststelling is zeker dat tachtig procent van de standhouders die er de voorbije edities waren terugkomen. Wat betekent dat wij nog op zoek moeten naar twintig procent nieuwe firma’s en organisaties om het plaatje in de expohal compleet te maken. Maar het wil ook zeggen dat de Verbouwbeurs nog altijd fel gewaardeerd wordt. Tegelijk gaan wij binnen de werkgroep verder vernieuwen. Wij zoeken nog meer kandidaten die wensen mee te werken met het oog op de toekomst, jonge mensen die mee de Verbouwbeurs verder helpen uitbouwen. Intussen hebben wij al twee nieuwe medewerkers gevonden: Frederik Windels en Thomas Vercaemst. De rest volgt.”

Focus op bezoeker

De editie van 2018 die in het laatste weekend van september plaatsvond, was goed voor 9.500 bezoekers en een tachtigtal standhouders. Daarmee was de hal mooi volzet. Dit jaar loopt de beurs van vrijdag 27 september tot zondag 29 september. De werkgroep is van plan ook de voorhal van het expogebouw en eventueel ook een deel buiten de hal in te nemen. Op die manier willen voorzitter Glorieux en coördinator De Vetter nog meer ruimte creëren voor nieuwe exposanten. “Het hoofddoel blijft: focussen op de bezoekers”, laat Glorieux nog weten. “De voorhal kan dienen om nieuwe stands te plaatsen. Buiten zijn er ook mogelijkheden genoeg. Nu gaan wij aan de slag om er een mooie editie van te maken.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier