Michel Soubry ontvangt trofee ‘Durver en Doener’ op Dag van de Ondenemer

Op vrijdag 20 november wordt in Vlaanderen het ondernemerschap gevierd met de Dag van de Ondernemer. Unizo Roeselare en Stad Roeselare sluiten zich hier bij aan en beloonden de Roeselaarse ondernemer Michel Soubry van het gelijknamige pastabedrijf met het vierde ‘Durver en Doener-kunstwerk.

Kris Declercq, Mathieu Soubry, Michel Soubry en Isabel Lapeirre. © SB

De raad van bestuur van Unizo Roeselare besliste om dit jaar de trofee “Durver en Doener” toe te kennen aan het familiebedrijf Soubry. Ze komen hier mee in het rijtje van de vorige winnaars: Rik De Nolf van Roularta Media Group, Donald Muylle van Dovy en Patrick Lefevere van wielerteam Deceuninck Quick-Step

“De familie Soubry is een ondernemersfamilie pur sang”, zegt Isabel Lapeirre, voorzitter van Unizo Roeselare. “Het is een op en top Belgisch familiebedrijf en gaat sinds 1921 over van vader op zoon. Soubry stelt meer dan 400 werknemers tewerk en is de enige pastafabrikant in België. Alle pasta wordt gemaakt in drie vestigingen in en rond Roeselare. Voor verschillende soorten pasta en bloem is Soubry marktleider in België. Vandaag is de operationele leiding in handen van Matthieu en Michel Soubry.”

Verankerd in Roeselare

“Het bedrijf Soubry is verankerd in Roeselare en is een sterkhouder op vlak van tewerkstelling. Ze laten niet na hun maatschappelijke verantwoordelijkheid regelmatig te tonen. Enkele weken geleden schonken ze nog zeven ton pasta aan Resto du Coeur.”

Michel Soubry was enorm verrast toen hij vrijdagmiddag het kunstwerk in ontvangst mocht nemen uit handen van de Roeselaarse Unizovoorzitter en burgemeester Kris Declercq. “Dit is een enorme opsteker voor ons bedrijf en onze gedreven medewerkers”, reageert Michel Soubry. “Wij zijn al bijna 100 jaar in Roeselare gevestigd en ook in de toekomst zullen we Roeselare trouw blijven. Hier in deze regio vinden we echte gedreven vakmensen. Echte ‘doeners’ en dat is één van de sterke punten van Soubry.”

Een uitgebreid interview met Michel Soubry volgt later vandaag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.