Meulebeekse oppositie niet mals over “ingewikkelde” Berenbon

Redactie KW

Meulebeke lanceert een eigen waardebon om te besteden bij lokale handelaars. Al zal je die bon niet kunnen kopen om cadeau te doen. Het lot beslist wie een Berenbon van 25 euro krijgt. “Hopeloos ingewikkeld”, klinkt het bij de oppositie.

Net zoals het in andere gemeenten tegenwoordig hip is, lanceert ook Meulebeke een bon die enkel kan besteed worden bij de eigen handelaars. Maar in tegenstelling tot die andere gemeenten kun je de bon niet zelf aankopen om bijvoorbeeld cadeau te doen. Neen, je moet je Berenbon verdiénen.

Per kwartaal zal een boekje in de bus van de inwoners vallen, met daarin promoties van deelnemende handelaars. Als je dan zo’n promotie gaat aankopen bij de handelaar, krijg je een stempel. Bij tien stempels bij tien verschillende handelaars kun je de spaarkaart indienen bij het gemeentebestuur en maak je kans om zo’n bon van 25 euro te winnen.

Cadeau doen bij jubilea?

“Hopeloos ingewikkeld die vooral veel administratieve rompslomp zal doen ontstaan”, klinkt het bij de oppositiepartijen N-VA en Vrij tijdens de gemeenteraad. “En je gaat er ook mee in het vaarwater van de Gezinsbond komen. Zou het niet gewoon eenvoudiger zijn, nu toch het systeem op poten gezet wordt, om de Berenbonnen ook te koop aan te bieden of cadeau te doen bij jubilea?”, vroeg Rik Vergote (N-VA) zich af.

Burgemeester Dirk Verwilst (CD&V) vond het geen slechte voorstellen, maar besloot toch eerst het spaarkaartenproject te lanceren en dan wel te zien of het systeem succes heeft of niet.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier