Meubelgigant Ikea dan toch niet naar Wevelgem of Kortrijk

Tegen de verwachtingen in stopt Ikea België de plannen voor een nieuwe winkel in de koelkast. © REUTERS
Redactie KW

De Zweedse meubelfabrikant Ikea heeft beslist de plannen voor een nieuwe vestiging in het zuiden van onze provincie niet verder te zetten. Er komt dus geen nieuwe winkel op Ter Biest in Wevelgem of aan het Ring Shopping in Kortrijk. “We onderzoeken momenteel andere types van verkooppunten”, klinkt het in een korte mededeling.

Ikea België maakte maandagnamiddag bekend dat het de plannen voor een nieuw woonwarenhuis in West-Vlaanderen opdoekt. “Wij hebben beslist om het concept van een klassieke, grote winkel zoals we die kennen, niet verder nastreven”, stelt de meubelgigant. “Het snel veranderend retaillandschap, het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce vragen om nieuwe manieren om te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten.”

Volgens Ikea blijven fysieke winkels echter wel de kernactiviteit uitmaken. “De hoeksteen van onze relatie met de klant. Om aan de noden van onze klanten van vandaag en morgen te beantwoorden, blijven we investeren in onze bestaande winkels, met speciale aandacht voor de verdere verbetering van het gemak en de beleving.”

De vijf mogelijke locaties die Ikea de voorbije maanden onderzocht. Uiteindelijk blijkt dus dat er geen nieuwe vestiging komt in Zuid-West-Vlaanderen.
De vijf mogelijke locaties die Ikea de voorbije maanden onderzocht. Uiteindelijk blijkt dus dat er geen nieuwe vestiging komt in Zuid-West-Vlaanderen.© RMG

Toch onderzoekt Ikea België de mogelijkheden van andere types van verkooppunten. Zo staan projecten op stapel in onder meer West-Vlaanderen en Antwerpen. “Daarnaast lanceren binnenkort bovendien onze webshop. Een logische volgende stap die ons nog dichter bij de klanten brengt. Wanneer een concrete oplossing bekend is, zullen we onze volgende stappen bepalen en daarover communiceren.”

Krant van West-Vlaanderenhttps://www.facebook.com/krantvanwestvlaanderen/https://www.facebook.comFacebook1500

Dan toch geen Ikea voor West-Vlaanderen

Er was al vier jaar sprake van een West-Vlaamse Ikea, maar Ikea België schrapt nu zelf de plannen. Wevelgems burgemeester Jan Seynhaeve reageert positief.

Geplaatst door Krant van West-Vlaanderen op maandag 5 februari 2018

video1.0https://www.facebook.com/krantvanwestvlaanderen/videos/10155529993458090/500

Burgemeester van Wevelgem Jan Seynhaeve (CD&V) reageerde alvast positief op het nieuws. “Naast de officiële versie – dat Ikea minder hele grote vestigingen wil bouwen – denk ik dat de lopende MER-studie (milieueffectenrapportage, red.) hun beslissing grotendeels beïnvloed heeft”, zegt hij. “Er was geen realistische oplossing voor het mobiliteitsprobleem: het verwerken van 26.000 auto’s per week kon enkel door een structurele aanpak van het op- en afrittencomplex.”

Volgens de burgemeester zullen de inwoners van Wevelgem overwegend tevreden zijn met deze beslissing. “Volgens wat ik hoorde was de meerderheid niet per definitie tegen, maar er waren zeker geen echte voorstanders”, besluit hij.

https://twitter.com/ChDepuydt/status/960540568433713153Christine Depuydthttps://twitter.com/ChDepuydt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.