Metamorfose voor Pand.A: De Potjes verdwijnen, de keuken komt

Arjen Claeys in zijn Pand.A. © KVDM
Kurt Vandemaele

Arjen Claeys heeft onlangs de concessie van Pand.A voor negen jaar verlengd. De eerdere concessie voor een horecazaak in het Muziekcentrum Track was verleend aan Tom Brys, die eind 2016 het caféleven vaarwel zei. Met ‘De Potjes’ serveerde hij wel nog eten in Pand.A. Nu Arjen Claeys de enige concessiehouder is, heeft hij plannen om er vanaf 1 september zelf voor lekkers te zorgen.

Toen eind 2016 muziekcafé Track tijdelijk de deuren sloot voor de verbouwingswerken in het Muziekcentrum zette Tom Brys meteen een punt achter zijn 25-jarige carrière als cafébaas. Omdat hij nog vastzat aan zijn concessie, ging hij met Arjen Claeys in zee en samen besloten ze de lopende concessie met de stad nog te respecteren. Arjen zou het café uitbaten en Tom serveerde er met De Potjes iets eetbaars voor de hongerige cafébezoekers. De Potjes zijn artisanale bereidingen in glazen bokalen die snel opgewarmd kunnen worden. Een formule waarmee Tom Brys en zijn vrouw Ursy Pattyn ook catering verzorgen op feestjes en bij mensen thuis. De intussen bekende bokalen van De Potjes zijn ook te verkrijgen in het café ‘t Plein dat Ursy Pattyn sinds juni vorig jaar uitbaat met Nina Manderick.

Pand.A in het nieuw

Tot nu toe werden de maaltijden die in de bokalen zaten bereid in de keuken van Pand.A. Maar daar heeft Arjen Claeys nieuwe plannen mee. “We kijken naar de keuken om ons verhaal uit te breiden,'” zegt hij. “Vanaf 1 september gaan we ‘s middags en ‘s avonds eigen gerechten serveren. Wat dat precies zal zijn, kan ik nu nog niet verklappen. Het zal biologisch voedsel zijn en aansluiten bij de geest van de zaak. Zeg maar, iets fris en verrassends. Nu we een nieuwe concessie met de stad hebben kunnen afsluiten, broeden we op nieuwe plannen. We willen blijven prikkelen.”

“We gaan ook wat verbouwen en hier en daar wat aanpassingswerken doen. Onze vakantie was gepland van half juli tot 6 augustus, maar nu de nieuwe concessie binnen is, gaan we tot september ook op weekdagen nog gesloten blijven om de nodige werkzaamheden te kunnen verrichten“, aldus Arjen. “We willen helemaal klaar zijn voor het nieuwe cultuurjaar dat vanaf september weer op gang komt.”

De Potjes op ‘t Plein

Tom Brys had bij de nieuwe concessie gehoopt nog een tijdje de keuken van Pand.A af te huren, maar de plannen van Arjen Claeys laten geen ruimte meer voor De Potjes. Daardoor moet Tom met zijn cateringconcept op zoek naar een nieuwe keuken en zijn vrijdag voor het allerlaatst de glazen bokalen van De Potjes te koop. “Ik heb al wel een tijdelijke oplossing,” zegt Tom, “maar het wordt uitkijken naar een nieuwe keuken. En intussen blijven De Potjes natuurlijk wel op het menu staan van ‘t Plein.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.