Met De Plumme heeft Varsenare na vijf jaar weer een krantenwinkel

Nancy De Bruyne staat te popelen om haar krantenwinkel te openen. (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Nancy De Bruyne staat te popelen om haar krantenwinkel te openen. (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Komende maandag 1 maart opent Nancy de Bruyne (49) de deuren van haar krantenwinkel ‘De Plumme’ in het hartje van Varsenare. In deze gloednieuwe zaak vind je een gevarieerd assortiment. De Plumme wordt eveneens een UPS-pakjes- en een droogkuispunt.

Varsenare kende al een lange tijd geen krantenwinkel meer. De zaak van Gilbert Anseeuw in de Oude Dorpsweg sloot vijf jaar geleden de deuren. “Ik heb al enorm veel goede reacties gekregen van buurtbewoners”, vertelt Nancy de Bruyne. “Er zijn enkele krantenwinkels te vinden op Sint-Andries of in Jabbeke, maar in Varsenare was er vele jaren geen meer en dat vond ik erg jammer.”

Nancy de Bruyne is afkomstig van Blankenberge. Ze verhuisde ongeveer een jaar geleden samen met haar man en twee kinderen naar Varsenare. “Ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging en enkele maanden geleden ging ik op zoek naar een handelspand om een krantenwinkel in te vestigen. In januari vond ik het perfecte pand in het centrum van Varsenare en tekende ik om mijn zaak De Plumme te openen. Vol goede moed openen we de zaak officieel op maandag 1 maart met een kleine attentie voor onze eerste klanten”, zegt Nancy enthousiast.

Meer dan het gewone aanbod

“Het was mijn doel om een zaak te openen die meer is dan een gewone krantenwinkel. Je kunt bij ons uiteraard terecht voor de dagelijkse kranten, tijdschriften en krasbiljetten maar ook voor gepersonaliseerde cadeautjes voor babyborrels, verjaardags- of pensioenfeesten. De zaak wordt eveneens een UPS-pakjespunt, waar klanten hun pakjes kunnen verzenden of komen ophalen.”

“In samenwerking met wasserij Sint-Michiel kun je bij ons verder ook terecht voor droogkuis en nieuwkuis. Voor de vroege vogels onder onze klanten zal er elke ochtend gratis koffie ter beschikking staan die zij kunnen meenemen op weg naar hun werk”, vervolgt Nancy de Bruyne.

Kinderen blijven belangrijk

“Ik heb 13 jaar een kinderdagverblijf gerund in Zedelgem, ‘t Lachbekje. Maar na al die jaren was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Al blijven kinderen voor mij nog altijd wel belangrijk. Daarom verkoop ik in mijn zaak eveneens snoeptaarten, nostalgisch schepsnoep, piñata’s en kleine speeltjes voor de allerkleinsten zodat kinderen na hun schooltijd hier even kunnen binnenspringen.” (NC)

De Plumme is elke werkdag geopend van 5.30 uur tot 18 uur. Op zaterdag is de zaak open van 5.30 uur tot 16 uur.

De Plumme, Oude Dorpsweg 67B in Varsenare. Meer info: www.facebook.com/deplumme

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.