Meningen verdeeld over succes Gemeentebon

Frederik Sap lanceerde begin deze maand de Gemeentebon bij de lokale handelaars. © JT
Redactie KW

Het Hoogleedse gemeentebestuur is tevreden over de start van de lancering van de Gemeentebon. Oppositiepartij Groep 21 vindt de bon wel een goed idee maar vindt de uitvoering ervan chaotisch.

De gemeente Hooglede lanceerde begin deze maand de Gemeentebon waarmee de inwoners per 25 euro een toeslag van 5 euro kregen. Elke inwoner kon vier zo’n bonnen kopen en in totaal dus 20 euro gratis krijgen om te spenderen bij de lokale handelaars.

Schepen voor Economie Frederik Sap (Allen 8830) gaf op de gemeenteraad de eerste cijfers mee. “Momenteel zijn er 64 lokale handelaars ingeschreven op het systeem. We verkochten al voor 34.000 euro aan bonnen waarbij de gemeente ongeveer 6.400 euro bijpaste. We kunnen dus zeker spreken van een succes.”

‘Omslachtig’

Tomas De Meyer (Groep 21) was een andere mening toegedaan. “Het concept van de Gemeentebon is prima maar de uitvoering ervan verloopt chaotisch. Jullie spreken al sinds maart over die bon en die werd pas gerealiseerd in november.”

“Van de 1.000 aangeschreven zelfstandigen zijn er maar een stuk of 60 ingeschreven, dat gaat om slechts zes procent. Het systeem is te omslachtig, ook voor de mensen thuis die bonnen willen aankopen.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier