Menen steunt de handelaars bij heropening

Redactie KW

Het werd het moment waar heel wat handelaars naar uitkeken en ze werden niet teleurgesteld. De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdagnamiddag dat alle handelszaken vanaf maandag 11 mei opnieuw de deuren kunnen openen. In Menen kunnen ze rekenen op de steun van het stadsbestuur.

“Er zijn natuurlijk voorwaarden aan verbonden maar we zullen de handelaars zo goed en zo kwaad mogelijk steunen” klinkt het opgelucht bij Schepen van Ondernemen Virginie Breye.

Volgende maandag betreedt het land een nieuwe fase in de exitstrategie van de regering en kunnen heel wat ondernemers opnieuw klanten ontvangen. Ook in Menen starten ondertussen alle voorbereidingswerken, waarbij het stadsbestuur een ondersteunende rol wil gaan spelen.

Affiches met informatie

“Op donderdag en vrijdag trekken onze gemeenschapswachten doorheen de straten van de grensgemeente” horen we bij Virginie Breye.

“Iedere handelaar krijgt vanuit de gemeente een affiche die ze zichtbaar in hun zaak kunnen ophangen. Eigenlijk betreft het een tweeluik. Aan de ene zijde van de affiche roepen we de klanten op om de meest elementaire regels niet met de voeten te treden. Afstand houden, handen wassen of alleen winkelen om er enkele op te noemen. Aan de andere kant vragen we ook een engagement van de handelaar zelf. Op die manier kunnen klanten meteen zien dat ze een coronaproof winkel binnenstappen, waar de winkelier hun veiligheid voorop zet”. (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier