Melissa Depraetere met gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe op bezoek bij Bolwerk in Kortrijk

© (Foto GF)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Melissa Depraetere, Kamerfractieleider van Vooruit, gaat samen met haar West-Vlaamse collega’s van Vooruit de komende maanden in gesprek met de mensen op de werkvloer.

‘Team vooruit’ beet de spits af met een bezoek aan Bolwerk in Kortrijk. “Wij willen horen wat er leeft op de werkvloer. Zowel bij werknemers als werkgevers. We willen hun ideeën samen met hen verder uitwerken tot concrete oplossingen voor de uitdagingen waar ze voor staan”, zeggen bestendig afgevaardigde Jurgen Vanlerberghe en Melissa Depraetere. “De West-Vlaamse bedrijven staan voor grote uitdagingen De Brexit heeft zware gevolgen voor onze West-Vlaamse ondernemers. Corona vraagt een enorme flexibiliteit van zowel werknemers als werkgevers. Het voorbije anderhalf jaar was er één met veel uitdagingen. Er zijn heel wat werknemers die in moeilijke omstandigheden hebben gewerkt maar ook veel zelfstandigen die hun levenswerk toch verloren zagen gaan”, aldus Melissa.

Bolwerk is een cultureel atelier dat inzet op creatie, ontmoeting en ecologie. “We kregen reeds de nodige financiële ondersteuning voor onze projecten van onder andere het provinciaal bestuur. Volgende uitdaging van Bolwerk is om naast het creatieve ook een toeristische trekpleister te worden voor onze regio”, zegt Ruben Benoit van Bolwerk. De komende weken en maanden volgen bedrijfsbezoeken in de bouw-, transport-, de voedings-, de media- en de sociale sector over heel West-Vlaanderen. “Als nieuwkomer in de politiek vind ik het belangrijk om langs te gaan op de werkvloer. Politici spreken vaak over werknemers en werkgevers, maar veel te weinig met hen. Door zelf langs te gaan, horen we wat leeft, hoe we samen aan oplossingen kunnen werken en waar wij het verschil kunnen maken”, aldus Depraetere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier