Melexis ziet omzet en winst fors stijgen in eerste kwartaal

Redactie KW

Het Ieperse technologiebedrijf Melexis, dat vooral levert aan de autoindustrie, heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug.

Dat meldt het bedrijf donderdag in een persbericht. De omzet voor het eerste kwartaal van 2015 bedroeg 94,4 miljoen euro, een stijging van 25 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en een stijging van 7 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. De evolutie van de wisselkoers tussen euro en dollar had een positief effect van 10 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en een positief effect van 5 procent in vergelijking met het vorige kwartaal.

De brutomarge bedroeg 47,2 miljoen euro, een stijging van 34 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het afgelopen jaar. De nettowinst bedroeg 27,1 miljoen euro of 0,67 euro per aandeel, een stijging van 44 procent in vergelijking met de 18,9 miljoen euro of 0,47 euro per aandeel in het eerste kwartaal van 2014.

Vooruitblik

Melexis verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal van 2015 rond het niveau van 100 miljoen euro zal uitkomen. Het Ieperse bedrijf hoopt dit jaar uit te komen op een omzetgroei tussen 20 en 25 procent, een brutomarge boven 47 procent en een bedrijfsmarge boven 26 procent. Vooral de verkoop van magnetische sensoren en sensor interfaces deed het uitstekend. Ook de temperatuursensoren en druksensoren deden het opmerkelijk beter dan anders.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier