"De kalender is ons goed gezind. De opeenvolging van verlengde weekends, het aangename weer en evenementen zoals Beaufort 2018 zorgen voor een topmaand. Meer dan ooit bevestigt de kust als een topbestemming voor het hele jaar", opent gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block.

Van het verlengde weekend van 1 mei tot en met het pinksterweekend verwelkomde de kust al 1,5 miljoen dagtoeristen. Dit blijkt uit de snelle barometer van Westtoer met mobiele telefoniedata van Proximus. De topper was het hemelvaartweekend met 400.000 dagtoeristen in vier dagen. Ook het warme en zonnige tussenweekend van 5 en 6 mei bracht 225.000 dagtoeristen naar zee. Voor het laatste weekend van mei worden 240.000 dagtoeristen verwacht.

Hotels 85 tot 100 procent bezet

Ook de hotelsector reageert tevreden. "Mei was in het algemeen een positieve maand voor de kusthotels. In de verlengde weekends noteerden de hotels een bezettingscijfer van circa 85 procent tot zelfs 100 procent. Ook midweeks waren relatief goed. We merken een vraag naar zowel kleinschalige familiehotels als naar ketenhotels. Beide zetten in op verbetering van kwaliteit en vakantiesfeer. De kwaliteitsverbetering is al een paar jaar voelbaar en de kust zet deze trend voort", aldus Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels.

De toeristische sector boekt een derde van de omzet in het voorjaar, dus voor de kustondernemers is het voorjaar al geslaagd.

(Belga)

"De kalender is ons goed gezind. De opeenvolging van verlengde weekends, het aangename weer en evenementen zoals Beaufort 2018 zorgen voor een topmaand. Meer dan ooit bevestigt de kust als een topbestemming voor het hele jaar", opent gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block. Van het verlengde weekend van 1 mei tot en met het pinksterweekend verwelkomde de kust al 1,5 miljoen dagtoeristen. Dit blijkt uit de snelle barometer van Westtoer met mobiele telefoniedata van Proximus. De topper was het hemelvaartweekend met 400.000 dagtoeristen in vier dagen. Ook het warme en zonnige tussenweekend van 5 en 6 mei bracht 225.000 dagtoeristen naar zee. Voor het laatste weekend van mei worden 240.000 dagtoeristen verwacht. Ook de hotelsector reageert tevreden. "Mei was in het algemeen een positieve maand voor de kusthotels. In de verlengde weekends noteerden de hotels een bezettingscijfer van circa 85 procent tot zelfs 100 procent. Ook midweeks waren relatief goed. We merken een vraag naar zowel kleinschalige familiehotels als naar ketenhotels. Beide zetten in op verbetering van kwaliteit en vakantiesfeer. De kwaliteitsverbetering is al een paar jaar voelbaar en de kust zet deze trend voort", aldus Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels. De toeristische sector boekt een derde van de omzet in het voorjaar, dus voor de kustondernemers is het voorjaar al geslaagd.(Belga)