Megafusie in West-Vlaamse varkenssector in de maak

Redactie KW

Westvlees en Covalis, twee belangrijke spelers in de Belgische vleessector, zijn van plan om hun varkensvleesactiviteiten samen te brengen.

Dat maken de bedrijven dinsdag bekend in een persbericht. Als de mededingingsautoriteit het licht op groen zet, zal de ‘Belgian Pork Group’ gecreëerd worden, met een geschatte omzet van 600 miljoen euro en 1.700 werknemers.

Westvlees is een familiaal varkensvleesbedrijf met productiesites in Westrozebeke, Staden, Aubel en Moorslede. Covalis is eigendom van Covavee, een coöperatieve vennootschap van ongeveer 700 varkenshouders, en het Boerenbond-investeringsfonds Agri Investment Fund (AIF). Covalis heeft varkensslachterijen in Meer en Wijtschate. Het runderslachthuis van Covalis blijft buiten de fusie.

Geen jobs op de helling

De groepsnaam wordt Belgian Pork Group, maar de verschillende onderdelen zullen hun eigen naam behouden. Westvlees-CEO Jos Claeys wordt CEO van de groep. De bedrijven zijn naar verluidt erg complementair en door de fusie hopen de bedrijven hun exportactiviteit op te drijven. Er zullen geen jobs verdwijnen. “We gaan alle mensen nodig hebben”, zegt Marc Rosiers van AIF. Daarnaast wordt de coöperatie opengesteld voor nieuwe coöperanten, ook varkenshouders die niet bij Boerenbond aangesloten zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier