Meest moderne Delhaize van het land opent in Kortrijk

Het duurde even, maar de meest moderne Delhaizewinkel van het land is dan toch af geraakt. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Om 8.00 uur donderdagochtend opende de vernieuwde Delhaize Sint-Rochus in Kortrijk de deuren. De renovaties duurden anderhalf jaar en resulteerden in de meest moderne Delhaizewinkel van het land. De supermarkt telt 54 medewerkers, 2066 m² verkoopoppervlakte, 175 parkeerplaatsen waarvan het grootste deel ondergronds, 15 000 producten, 6 kassa’s en 6 quickscans.

Veel geluk heeft Delhaize niet gehad met de bouw van hun nieuwe winkel in de Pater Beckstraat in Kortrijk. Het einde van de werken was eerst voorzien voor november 2019, later werd dat uitgesteld naar eind maart 2020. Maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten. “Maar nu is het gebouw volledig af“, bevestigt Roel Dekelver.

“Donderdag ging het open voor het grote publiek. In normale omstandigheden organiseren we de avond daarvoor een groot openingsfeest. Maar dat is nu uiteraard niet aan de orde. In plaats daarvan krijgt elke klant twee weken lang vijf procent korting op al zijn of haar aankopen.”

Spannend

De woordvoerder riep meteen ook op om niet in grote getale af te zakken naar de opening van de nieuwe winkel. Een oproep die de meeste klanten ter harte namen. Om 8.00 uur stond er een vrij bescheiden rij met daarin een twintigtal mensen aan de ingang. Onder hen ook Myriam Dehespeel uit Kortrijk. “Ik heb de winkel enorm gemist“, vertelt ze. “Ik verlangde er echt naar om hier weer te kunnen komen winkelen. De vernieuwingen zijn geweldig. Vooral de beenhouwerij en het vriendelijke personeel zijn super. Dat ik hier zo vroeg ben is toeval. Ik moet straks nog voor mijn mama zorgen en wilde de inkopen dus op tijd achter de rug hebben.”

Myriam Dehespeel is erg blij dat haar favoriete supermarkt weer open is.
Myriam Dehespeel is erg blij dat haar favoriete supermarkt weer open is.© AN

Ook directrice Annelies Bekaert is tevreden. “We hebben met man en macht moeten werken om alles klaar te krijgen”, vertelt ze. “Het coronavirus zorgt wel voor wat extra werk. Het worden volgens mij drukke weken en maanden. Maar we hebben een sterk team van anciens die dat zonder twijfel aan kunnen.”

Bang dat we niet iedereen terug zien

Een van die anciens is Isabel Messiaen uit Heule. Ze is al 20 jaar aan de slag in Delhaize Sint-Rochus. “Het afgelopen anderhalf jaar mocht ik uitwijken naar de winkel Izegem. Dat is enorm mee gevallen, maar je verlangt toch naar je vaste klanten. We hebben hier vaak een wat ouder cliënteel. Velen zien we meerdere keren per dag. We kennen elkaar dus goed. We zijn nog maar vijftien minuten open en ik werd al door verschillende klanten begroet. Dat doet goed. Ik hoop alleen dat we nog iedereen terug zien. In deze tijden is dat geen garantie meer.”

Isabel Messiaen uit Heule hoopt al haar vaste klanten terug te zien.
Isabel Messiaen uit Heule hoopt al haar vaste klanten terug te zien.© AN

“Delhaize in de Loofstraat is een begrip in Kortrijk. Zo goed als elke Kortrijkzaan is er ooit al eens binnen geweest. De Oude Dame is nu helemaal opgefrist. Corona of niet. Ze is klaar om weer veel Kortrijkse gezinnen gelukkig te maken. Ik wens het Team Delhaize en alle medewerkers heel veel succes in hun vernieuwde werkplek.” zegt Vincent Van Quickenborne, burgemeester Stad Kortrijk.

Wat is nieuw?

Naast een nieuw winkelparcours en een uitgebreider assortiment kan je in de nieuwe winkel ook huisbereide sushi krijgen, of je eigen slaatje samen stellen aan de foodbar. Bij de nieuwe beenhouwerij kan je je vlees al verpakt kopen, of je kan het zoals vroeger bij de beenhouwer zelf bestellen. Ook aan ecologie werd gedacht. Biozaden, -noten en -granen zijn ook beschikbaar in bulk. Op de afdelingen fruit & groenten en bakkerij vind je herbruikbare katoenen zakken.

https://www.youtube.com/watch?v=1tbAwCc5DKM

Er is ook een kids corner en een coffee corner, voor een ontspannen moment voor ouders en kinderen. Maar die worden pas in gebruik genomen eens de coronamaatregelen nog wat versoepelen. Binnenkort zal je ook online kunnen bestellen en je bestelling kunnen ophalen in Sint-Rochus of laten leveren aan huis.

De winkel telt 54 medewerkers, 2066 m² verkoopoppervlakte, 175 parkeerplaatsen waarvan het grootste deel ondergronds, 15 000 producten. 6 kassa’s en 6 quickscans. Delhaize Sint-Rochus is open van maandag tot zaterdag van 08u00 tot 20u00 en op vrijdag tot 21u00.

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier