https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Meer dan honderd bezwaarschriften tegen uitbreiding Desotec in Rumbeke

Dirk Van Hecke is de spreekbuis voor Leefbaar Rumbeke-Oekene. (foto SB)© Stefaan Beel
Dirk Van Hecke is de spreekbuis voor Leefbaar Rumbeke-Oekene. (foto SB)© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Tijdens het openbaar onderzoek over de uitbreidingsplannen van het Rumbeekse bedrijf Desotec werden meer dan honderd bezwaarschriften ingediend. Dat openbaar onderzoek liep woensdag af. “Het is nu bang afwachten wat het advies van de stad zal zijn en de uiteindelijke beslissing van de provincie”, aldus Dirk Van Hecke, woordvoerder van Leefbaar Rumbeke-Oekene.

Milieutechnologiebedrijf Desotec wil een vijfde regeneratieoven bouwen, maar dat zien heel wat inwoners van Rumbeke en omstreken niet zitten. Zij vrezen voor een toename van geurhinder en een stijging van het fijn stof. “Met Leefbaar Rumbeke-Oekene hebben we in totaal een honderdtal bezwaarschriften ontvangen. Daarbij ook bezwaarschriften die het belang van kinderen hoog in het vaandel dragen”, aldus Dirk Van Hecke. Onder andere Kind en Gezin (afdeling Rumbeke), Markant Rumbeke en de ouderraad van zowel de KSA als van de chiro Chirumbero kanten zich tegen de uitbreiding. “We hebben heel waardevolle bezwaarschriften ontvangen met bijkomende nuttige informatie en getuigenissen”, aldus Van Hecke. “Het is nu bang afwachten wat het advies van de stad zal zijn en wat uiteindelijk de provincie beslist.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten