Vlaanderen ondersteunt lokale handelaars via de hinderpremie en de compensatiepremie. "Voor Koksijde-Oostduinkerke hebben de afgelopen weken 587 middenstanders de hinderpremie van 4.000 euro aangevraagd én 499 daarvan hebben die ook al ontvingen" verduidelijkt Sander. "Dit is goed voor een bedrag van net geen 2 miljoen euro. Dankzij de Vlaamse regering Jambon I krijgen zij in deze moeilijke tijden een duwtje in de rug. Sinds 6 april 2020 wordt bovenop die eenmalige premie van 4.000 euro een bedrag van 160 euro per bijkomende sluitingsdag voorzien. De bijkomende compensatiepremie van 160 euro per dag, wordt in schijven van 14 dagen betaald. Sinds dit weekend kregen al 397 ondernemingen in Koksijde-Oostduinkerke de schijf voor de periode 6 - 19 april 2020 uitbetaald."

Sander maakt de vergelijking: "Slechts 7 West-Vlaamse gemeenten hebben meer premies ontvangen. Het aantal toegekende premies in Koksijde-Oostduinkerke is hoog. Alleen Oostende en Knokke-Heist gaan onze gemeente voor van alle kustgemeenten. In West-Vlaanderen gaan enkele grotere steden ons voor zoals Brugge, Kortrijk en Roeselare.

Onze badplaats is hard getroffen door de coronacrisis. Heel wat winkels en ondernemers in Koksijde-Oostduinkerke moesten hun deuren verplicht sluiten. Ook tijdens de zonnige paasvakantie mochten ze geen klanten ontvangen. Hierdoor lopen een pak handelaars een groot deel inkomsten mis. Dat was en is een harde noot om kraken, maar nodig gezien deze ongeziene gezondheidscrisis. Niettemin tonen de cijfers aan dat onze ondernemers de weg hebben gevonden naar financiële hulp. Dankzij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VlAIO) wordt ervoor gezorgd dat iedereen krijgt waar hij/zij recht op heeft."

(MVQ)

Vlaanderen ondersteunt lokale handelaars via de hinderpremie en de compensatiepremie. "Voor Koksijde-Oostduinkerke hebben de afgelopen weken 587 middenstanders de hinderpremie van 4.000 euro aangevraagd én 499 daarvan hebben die ook al ontvingen" verduidelijkt Sander. "Dit is goed voor een bedrag van net geen 2 miljoen euro. Dankzij de Vlaamse regering Jambon I krijgen zij in deze moeilijke tijden een duwtje in de rug. Sinds 6 april 2020 wordt bovenop die eenmalige premie van 4.000 euro een bedrag van 160 euro per bijkomende sluitingsdag voorzien. De bijkomende compensatiepremie van 160 euro per dag, wordt in schijven van 14 dagen betaald. Sinds dit weekend kregen al 397 ondernemingen in Koksijde-Oostduinkerke de schijf voor de periode 6 - 19 april 2020 uitbetaald."Sander maakt de vergelijking: "Slechts 7 West-Vlaamse gemeenten hebben meer premies ontvangen. Het aantal toegekende premies in Koksijde-Oostduinkerke is hoog. Alleen Oostende en Knokke-Heist gaan onze gemeente voor van alle kustgemeenten. In West-Vlaanderen gaan enkele grotere steden ons voor zoals Brugge, Kortrijk en Roeselare.Onze badplaats is hard getroffen door de coronacrisis. Heel wat winkels en ondernemers in Koksijde-Oostduinkerke moesten hun deuren verplicht sluiten. Ook tijdens de zonnige paasvakantie mochten ze geen klanten ontvangen. Hierdoor lopen een pak handelaars een groot deel inkomsten mis. Dat was en is een harde noot om kraken, maar nodig gezien deze ongeziene gezondheidscrisis. Niettemin tonen de cijfers aan dat onze ondernemers de weg hebben gevonden naar financiële hulp. Dankzij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VlAIO) wordt ervoor gezorgd dat iedereen krijgt waar hij/zij recht op heeft."(MVQ)