McDonald’s langs de Maalse Steenweg in Brugge verdwijnt eind april

Aan de populariteit zal het alvast niet liggen. Na de eerste lockdown stonden mensen uren in de rij voor een hamburger. (foto JVM)
Aan de populariteit zal het alvast niet liggen. Na de eerste lockdown stonden mensen uren in de rij voor een hamburger. (foto JVM)
Redactie KW

Tegen eind april wordt de vestiging van McDonald’s langs de Maalse Steenweg afgebroken om plaats te maken voor extra parkeerplaatsen bij het winkelcentrum. “We zijn naarstig op zoek naar een nieuwe locatie in de Brugse rand”, klinkt het bij McDonald’s.

Wie graag nog een Big Mac of andere snelle hap wil scoren bij McDonald’s langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis wacht daar best niet te lang meer mee. Tegen eind april gaat de populaire vestiging met drive-in onherroepelijk dicht. Meer zelfs: het gebouw wordt volledig afgebroken om plaats te ruimen voor parkeerplaatsen, zo werd ons ook bij McDonald’s zelf bevestigd.

Masterplan site

Dat het hamburgerrestaurant op deze locatie verdwijnt, mag op zich geen grote verrassing zijn, zo laat schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon weten. “Dit kadert in het masterplan voor deze site dat nog in de vorige legislatuur werd opgemaakt. Met uitzondering van de watertoren werden de gebouwen van TMVW, de watermaatschappij, gesloopt om een winkelcentrum met onder meer een nieuwe Delhaize en een vestiging van JBC en Torfs te realiseren”, zegt schepen Demon.

“Aan dit masterplan en dus ook de vergunningen is een mobiliteitsaspect gekoppeld en dat omvat onder meer dat er een minimum aantal parkeerplaatsen zijn volgens het winkelvolume en dus het te verwachten aantal klanten. De ruimte van het McDonald’s-restaurant, dat op de site van de eigenaar van het winkelcentrum is gevestigd, is nodig om dat aantal parkeerplaatsen te realiseren. Maar dat is al lange tijd een bekend gegeven bij alle betrokken partijen.”

Populaire vestiging

Bij McDonald’s laten ze intussen weten naarstig op zoek te zijn naar een locatie in de Brugse rand voor een vestiging in vervanging van deze langs de Maalse Steenweg. “Sowieso is het de bedoeling dat we in de rand rond Brugge een vestiging met drive-in blijven behouden”, stelt woordvoerster Kristen Muls.

“We hebben al een mooie vestiging in de binnenstad van Brugge, maar die is gericht op een ander publiek. Het is belangrijk om ook in de rand een vestiging te hebben. Idealiter kunnen we al een nieuwe vestiging openen tegen eind april, als de Maalse Steenweg sluit, maar dat zou wel heel straf zijn.” Toch kan het snel gaan, want in zo’n negen à twaalf weken tijd kan McDonald’s naar eigen zeggen een volledig nieuw restaurant bouwen, klaar voor opening.

“We werken daarbij steeds met een franchiseformule, waarbij de franchisenemer instaat voor een derde van de kosten en McDonald’s voor de rest. De kostprijs voor een nieuw restaurant bedraagt gemiddeld vier miljoen euro”, aldus Muls. “De vestiging langs de Maalse Steenweg is heel erg populair, dus we hopen in elk geval om zo snel mogelijk opnieuw in de omgeving te kunnen openen.”

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.