Maureen Nauwelaerts tilt ovenkroket naar hoger niveau: “Twee jaar aan gewerkt”

foto TV
Redactie KW

Folies des Croquettes, de naam van het nieuwe bedrijf van Maureen Nauwelaerts, doet vermoeden dat we hier niet met de traditionele kroket te maken hebben. Twee jaar geleden maakte Maureen een belangrijke keuze die aan de oorsprong lag van haar nieuwe passie. Steeds meer winkels, die bewust kiezen voor kwaliteit, verkopen de ovenkroketten van Folies des Croquettes. En als het van Maureen afhangt, is dit nog maar het begin.

“Alles ging heel vlug”, vertelt de Dentergemse Maureen Nauwelaerts (50). “Sinds juli 2018 ben ik met pijn in het hart gestopt met mijn vorige job als zelfstandig uitgever. Bovendien had ik ook een eigen magazine, genaamd Smaak. Daarin verschenen artikels over kwaliteitsvolle gerechten en interviews met topchefs. Ik had op dat moment nood aan een sabbatjaar, zodat ik even niet meer moest denken aan deadlines. Maar al na enkele maanden bleek dat stilzitten niets voor mij. Het kriebelde om iets nieuws op te starten.”

Culinair hart

Het is duidelijk dat Maureen kennis van zaken heeft en dat ze alles tot in de perfectie wil voorbereiden. “Folies des Croquettes zorgt er toch wel voor dat ik uit mijn comfortzone moet treden. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor gastronomie. Mijn grootouders hebben mijn culinair hart gevormd. Ze namen me vaak mee uit eten en bij hen leerde ik echt genieten van smaken. Maar het vergt heel wat voorbereiding om een idee en een passie om te zetten in de praktijk. Het duurde twee jaar vooraleer ik de perfecte ovenkroket kon leveren. Met de hulp van een team voedingsexperten gingen we op zoek naar de ideale samenstelling van smaken.”

Ook voor Maureen was de lockdown in maart een kantelmoment. “Die periode gebruikte ik om mijn concept uit te werken. Ik bedacht de naam, maakte een website en ontwierp de verpakkingen. Na de lockdown ging ik met een klein hartje de straat op om mijn producten aan te bevelen. Ik herinner me mijn eerste contact met een voedingswinkel in Waarschoot nog goed. Mijn kroketten werden positief onthaald en dat gaf me een boost om door te gaan. Ondertussen is mijn product verkrijgbaar in tal van winkels van Dentergem tot Nieuwpoort en verderop. Mijn ambitie is om in gans België mijn kroketten op de markt te brengen.”

Artisanaal gemaakt

Maureen laat ons de elegante doosjes zien. “We werken steeds met Belgische producten en proberen de kroketten zo gezond mogelijk te maken. Zo voegen we geen olie of bewaarmiddelen toe. Daarom zijn onze kroketten het meest geschikt om te verwarmen met een oven, airfryer of gasbarbecue. Ik hecht ook veel belang aan de gezondheid van mens en omgeving. Zo zijn de verpakkingen milieuvriendelijk en ben ik met mijn team volop bezig met de ontwikkeling van de vegetarische ovenkroket.”

(Tom Verbiest)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier